31/10/2014

Be An ALBA Student For A Day: μία πρωτοποριακή μαθησιακή εμπειρία στις 8/11 στην Αθήνα

Μεταπτυχιακά

To ALBA Graduate Business School at The American College of Greece ανοίγει τις πύλες του και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους στα «θρανία» του για μία ημέρα, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Be an ALBA Student For a Day». Οι συμμετέχοντες θα βιώσουν μία πρωτοποριακή διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία ενώ παράλληλα θα λάβουν μέρος σε ένα ειδικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι προσομοίωσης! Η εκδήλωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους να βιώσουν από πολύ κοντά το «business unusual» πνεύμα που διατρέχει όλη τη φιλοσοφία του ALBA.

Μέσω του διαδραστικού παιχνιδιού προσομοίωσης, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να πάρουν γρήγορες αποφάσεις πάνω σε έντονα και απαιτητικά διοικητικά διλλήματα. Το παιχνίδι, που στόχο έχει την ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας και συνεργασίας σε συνθήκες μεγάλης πίεσης, δίνει μια γεύση της βιωματικής εκπαίδευσης που παρέχεται στο ALBA, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι του προγράμματος σπουδών.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τρείς καθηγητές του ALBA με έμφαση στην Διοίκηση Ανθρωπίνου δυναμικού και την Στρατηγική. Πιο συγκεκριμένα, οι καθηγητές θα παρουσιάσουν θέματα σχετικά με την διαχείριση της αλλαγής, τις νέες απαιτήσεις που έχουν διαμορφώσει οι σύγχρονες συνθήκες στην σημερινή αγορά, αλλά και την ανάγκη αυτοσχεδιασμού ως συστατικό της καινοτομία και της ανθεκτικότητα. Στόχος είναι οι ομιλίες να προκαλέσουν τους συμμετέχοντες να σκεφτούν έξω από τα καθιερωμένα και να προσφέρουν ουσιαστική γνώση και περιεχόμενο.

Η μαθησιακή αυτή εμπειρία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ALBA στην Αθήνα (Ξενίας 6-8, Πλατεία Μαβίλη), το Σάββατο 8 Νοεμβρίου και ώρα 9.30-15.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό κατόπιν δήλωσης συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα του «Be A Student For A Day» και να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα: www.alba.edu.gr/StudentForADay ή να επικοινωνούν με την κα Βίκυ Μοσχοπούλου, τηλ.: 210 8964531 (2289), e-mail: StudentForADay@alba.edu.gr.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.