1/10/2014

Ενάρξεις νέων τμημάτων Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής από την ΕΝΩΣΗ

ΙΕΚ

Την έναρξη νέων τμημάτων ανακοινώνει η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής «Κ.Α. Ψάχος» σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΕΝΩΣΗ.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και τελεί υπό την αιγίδα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του αειμνήστου Κ.Α ΨΑΧΟΥ του πατέρα της ελληνικής μουσικής παλαιογραφικής έρευνας. Στην Σχολή διδάσκεται η Ψαλτική Τέχνη και χορηγούνται πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το ελληνικό κράτος. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015 η τέχνη αυτή θα διδαχθεί για πρώτη φορά με το «Ταριάδειον Παναρμόνιο» (όργανο που αποδίδει με πιστότητα τα διαστήματα της Εκκλησιαστικής Μουσικής τόσο σε μορφή οργάνου όσο και σε ψηφιακή εκδοχή) σε ψηφιακή εκδοχή για όλους τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες.

Το διδακτικό προσωπικό αποτελούν οι: Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας: Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Αντ.Κοτοπούλης: Θεολόγος- Καθ.Β.Ε.Μ, Εκκλησιαστική Μουσική, Κ.Πολίτης: Μαθηματικός- Καθ.Β.Ε.Μ- Πρωτοψάλτης, Εκκλησιαστική Μουσική, Ευστ.Κάκος: Συν.ΕΛΣ-Καθ. Αν.Θεωρητικών, Ευρωπαϊκή Μουσική-Μονωδία, Γκ.Τσεκούρα: Θεολόγος-Καθ.Β.Ε.Μ, Εκκλησιαστική Μουσική, Δ. Μαυραγάνης: Ομότιμος Καθηγητής Σ.Σ.Ε..

Η σχολή πρωτοπορεί στην τυποποίηση της εκπαιδευτικής ύλης με σεβασμό στις αποφάσεις της Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στις παροχές της σχολής συμπεριλαμβάνεται ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων και μια σειρά δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Πληροφορίες - Εγγραφές: Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Κ.Α. Ψάχος» - ΕΝΩΣΗ, Υπατίας 6, 105 56 Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3235200, www.iek-enosi.gr , e-mail: info@iek-enosi.gr .

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.