25/9/2014

Η Ψυχοσωματική αρμονία: Σεμινάριο από την ΕΝΩΣΗ στις 27/9 στην Αθήνα

ΙΕΚ

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ένωση ( Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 ) διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του σεμινάριο με θέμα «Η Ψυχοσωματική Αρμονία».

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 16:00 -20:00. Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 4 ώρες.

Εισηγητής του παραπάνω σεμιναρίου Θεολογίας - Ψυχολογίας είναι ο Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Φουντουλάκης.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα περιγραφεί και θα αναλυθεί διεξοδικά ο άνθρωπος, σύμφωνα με το πώς τον βλέπει η φιλοσοφική ψυχολογία, ψυχοθεραπεία και η πατερική θεολογία. Θα περιγραφούν και θα αναλυθούν η δομή και η λειτουργία του, η δημιουργία της προσωπικότητάς του καθώς και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει. Θα κατανοήσουμε τα όρια του ανθρώπου και πότε υπάρχει η διατάραξη της ψυχικής και της σωματικής υγείας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί μια σκιαγράφηση του εργασιακού και κοινωνικού περιβάλλοντος για να δούμε από τι κινδυνεύει η σωματική και ψυχική υγεία. Επίσης, επεξηγείται η “παθογένεση” στον άνθρωπο. Πώς δηλαδή δημιουργούνται (αίτια) και πώς εμφανίζονται (συμπτώματα) οι διάφορες διαταραχές και αρρυθμίες της ομαλής και φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού του αλλά και πώς η φιλοσοφική ψυχολογία και ψυχοθεραπεία αντιμετωπίζει θεραπευτικά αυτές τις διαταραχές. Το σεμινάριο, θα επικεντρωθεί επίσης και στη σχέση του περιβάλλοντος με τη σωματική και την ψυχική υγεία και θα εξεταστεί παράλληλα σε αυτό η υγεία του εργασιακού περιβάλλοντος. Θα εξεταστούν επίσης οι πηγές που συντελούν και επιδρούν στην υγεία του κοινωνικού συνόλου, όπως είναι τα ΜΜΕ.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η αξία συμμετοχής στο παραπάνω σεμινάριο είναι 30€ ενώ για φοιτητές/ ανέργους η αξία συμμετοχής είναι 20€.

Πληροφορίες - Συμμετοχές: ΙΕΚ ΕΝΩΣΗ, Υπατίας 6, 105 56 Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3235200.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.