30/12/2013

10 Επιχειρηματικές ιδέες για το 2014

Εκπαιδευτικά Νέα

Η Globalgreece ανακοίνωσε 10 επιχειρηματικές ιδέες για το 2014.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Globalgreece ο πιο σίγουρος τρόπος για να βγάλει κάποιος χρήματα, είναι όπως πάντα, να εντοπίσει και να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς. Οι ιδέες που αναλύονται παρακάτω, στηρίζονται σε πραγματικές ανάγκες και τάσεις που αυξάνονται ραγδαία, προσαρμοσμένες στην ελληνική πραγματικότητας.

1. Φύλαξη & Φροντίδα Παιδιών
Η ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης οδηγεί συχνά και τους δύο γονείς σε συνεχείς απουσίες. Η ανάγκη φύλαξης και φροντίδας των παιδιών είτε στο σπίτι είτε σε οργανωμένα κέντρα φύλαξης & φροντίδας παιδιών κάθε ηλικίας αυξάνει συνεχώς. Το μικρό απαιτούμενο κεφάλαιο και η χαρά να δουλεύεις με παιδιά είναι από τα θετικά της ευκαιρίας αυτής.

2. Εστιατόρια, Φούρνοι & Ξενοδοχεία «Χωρίς Γλουτένη»
Ξαφνικά η ανάγκη ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού –έγινε επιθυμία για πολλούς. Η στοχευμένη προσπάθεια προσφοράς προϊόντων «χωρίς γλουτένη» ή «για διαβητικούς» ή για «ανθρώπους με αλλεργίες» σε εστιατόρια, φούρνους, ακόμη και σε ξενοδοχεία ή snack bar, σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό και στρέφει ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού, που ζούσε μέχρι σήμερα με συμβιβασμούς, προς εσάς και την εξειδικευμένη διατροφή που παρέχετε.

3. Υπηρεσίες Εξαγωγικής Ανάπτυξης
Όσο η τοπική αγορά στεγνώνει από χρήματα, όσο η οικονομική δυσχέρεια εξαπλώνεται σε όλη την χώρα, τόσο οι ευκαιρίες για εξαγωγική ανάπτυξη αυξάνουν. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανεκμετάλλευτες, υπάρχουν πολλά προϊόντα με αυξημένη ζήτηση στο εξωτερικό. Με λίγο μεγαλύτερη προσοχή στις ανάγκες των ξένων αγοραστών και καλύτερο συντονισμό παραγωγών συμπληρωματικών προϊόντων οι εξαγωγές πολλών ελληνικών προϊόντων μπορούν να απογειωθούν.

4. Υπηρεσίες Μετακίνησης & Φροντίδας
Η ανάγκη για φροντίδα & εξυπηρέτηση ηλικιωμένων είναι ένα από τα αποτελέσματα της σύγχρονης πραγματικότητας. Όταν το ζευγάρι πρέπει να δουλεύει, κάποιος πρέπει να φροντίσει τους μεγαλύτερους. Από απλές υπηρεσίες μεταφοράς ή νοσοκομειακές, έως φροντίδα για το φαγητό, τα ρούχα, υπηρεσίας delivery των super market, το καθάρισμα του σπιτιού έως το άνοιγμα του δικού σας «σπιτιού φροντίδας ηλικιωμένων», υπάρχουν δεκάδες εξειδικευμένες ανάγκες που ζητούν λύσεις.

5. Οικολογικά Προϊόντα
Μεταλλικά μπουκάλια νερού, υφασμάτινες τσάντες για ψώνια, προϊόντα από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες, τεχνολογίες μείωσης κατανάλωσης ενέργειας. Όλα αυτά τα προϊόντα σχεδιάσθηκαν για να μειώσουν την περιβαλλοντική μόλυνση και να αντικαθιστούν άλλα. Σε όλους τους κλάδους μπορείτε να βρείτε μεθόδους ή προϊόντα που θα δίνουν στους αγοραστές σας, μια πιο οικολογική πρόταση.

6. Διαδικτυακό Λιανεμπόριο
Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ευκολότερο από ποτέ. Με λίγα μόνο χρήματα μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πολύ αποτελεσματικό κατάστημα σε λίγες εβδομάδες. Η επιτυχία σας όμως θα εξαρτηθεί από το τι θέλετε να πουλήσετε και σε ποιους. Όσο πιο εξειδικευμένο το αντικείμενο και όσο καλύτερη γνώση έχετε σε αυτό, τόσο κοντύτερα είστε στην επιτυχία. Η εξειδίκευση μπορεί γρήγορα να σας φέρει πελάτες. Σκεφτείτε και επιλέξτε προσεκτικά το κοινό σας και τις εξειδικευμένες ανάγκες του.

7. Τσάι & Σοκολάτα
Βότανα, αποστάγματα, αφεψήματα, αλοιφές και άλλα εναλλακτικά φυσικά προϊόντα θα αναδειχθούν σε ευκαιρίες με μεγάλη διάρκεια. Έχει καταγραφεί ότι σε περιόδους ανασφάλειας ή οικονομικών δυσκολιών οι άνθρωποι τρωνε περισσότερη...σοκολάτα. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα που το γλυκό έχει ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας και γεύσης οι ευκαιρίες για επέκταση σε άλλες χώρες με προϊόντα σοκολάτας ή ζαχαροπλαστικής είναι μεγάλες.

8. Virtual Γραμματειακές Υπηρεσίες
Οι επιχειρήσεις ψάχνουν όλο και περισσότερο να καλύψουν με εξωτερικούς συνεργάτες πολλές από τις γραμματειακές ή διοικητικές δραστηριότητες, αντί να προσλάβουν νέο προσωπικό. Οι virtual γραμματειακές υπηρεσίες δεν είναι άλλο από την παροχή γραμματειακών υπηρεσιών από απόσταση, όπως τηλεφωνική εξυπηρέτηση, ηλεκτρονική αλληλογραφία, δακτυλογράφηση κειμένων, καθορισμός συναντήσεων, λογιστικά ή ακόμα και τηλεφωνικές έρευνες. Ανάλογα με τις ιδιαίτερες ικανότητες και εμπειρίες σας μπορείτε να απευθυνθείτε σε συγκεκριμένους επαγγελματίες που σας έχουν ανάγκη.

9. Cocooning & Ανακαινίσεις Χώρων
Όσο οι έξοδοι θα είναι δυσβάστακτοι, τόσο οι προσκλήσεις για παρέα στο σπίτι θα αυξάνουν. Όσο η ζωή δυσκολεύει τόσο το ενδιαφέρον για ποιότητα ζωής στο σπίτι θα αυξάνει. Χιλιάδες προϊόντα, χρηστικά εργαλεία, διακοσμητικά στοιχεία, συναρμολογήσεις και κατασκευές συνδέονται με την ανθρώπινη αυτή ανάγκη. Το στυλ, τα χρώματα, η επιθυμία για χώρους ζεστούς ασφαλείς και όμορφους, για λίγες ώρες ηρεμίας και ξεγνοιασιάς, ξαναμπαίνουν στην ζωή μας. Οι μεγαλύτερες ανακαινίσεις αναμένονται να γίνουν στα μπάνια και στις κουζίνες.

10. Καταστήματα Μεταχειρισμένων Ειδών
Όσο η κρίση μεγαλώνει τόσο περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να καλύψουν τις ανάγκες τους με μεταχειρισμένα αντικείμενα, είτε είναι για προσωπική χρήση είτε για δώρα. Η δημιουργία καταστήματος με ελεγμένα και προσεκτικά συντηρημένα μεταχειρισμένα αντικείμενα (διακοσμητικά, έπιπλα, ρούχα, παιχνίδια, εργαλεία κλπ.) αποτελεί άλλη μια ευκαιρία. Όσοι ενδιαφέρονται να πουλήσουν κάτι, θα μπορούν να τα φέρουν στο κατάστημα σας και μόλις πουληθούν θα πάρουν το συμφωνηθέν εκ των προτέρων ποσό.

Global Greece - International Business Projects
Thomas Building, 9th km. Thessaloniki – Thermi, PO Box. 60689, 570 01 Thessaloniki, Greece
Tel: +30 2310474191, Fax: +30 2310474192, Email: info@globalgreece.gr
Web: www.globalgreece.gr

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας