31/05/2013

«ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» στο θέατρο ELIART - Από την θεατρική ομάδα των σπουδαστών του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ

ΙΕΚ

Το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ» θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του φετινού Athens Bar Theatre Festival, η θεατρική ομάδα του Τομέα Παιδαγωγικών Σπουδών του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ.

Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, τον Σεβάχ τον Θαλασσινό, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα αγαπημένα παραμύθια

Κατά την διάρκεια της παράστασης η σκηνή μετατρέπεται σε ένα καράβι, και όλοι μαζί σαλπάρουμε για να γνωρίσουμε τον Κύκλωπα Αρχισαλαχάρ, που όταν τραγουδάει η γη ταρακουνιέται, την Λαριζάντ, την πριγκίπισσα που με την ομορφιά της μπορεί να σε βγάλει από το δρόμο, τη μάγισσα Κιρκίλα που πετάει, τους πειρατές, τη γοργόνα, τους λωτοφάγους και άλλους τόσους ήρωες που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε το ταξίδι!

Επτά ηθοποιοί – αφηγητές αλλάζουν συνεχώς ρόλους και αναλαμβάνουν να εξιστορήσουν τα πάθη του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του. Οδηγός μας ο Παραμυθάς, ο πιο αγαπημένος φίλος των παιδιών.

Βασικό θέμα του έργου, που πλέον θεωρείται κλασικό, είναι η νοσταλγία για την πατρίδα, καθώς και η θέληση και η επιμονή να κατακτάς τους στόχους σου μένοντας πιστός σ' αυτό που πιστεύεις, ξεπερνώντας κινδύνους και πειρασμούς.

Πρωταγωνιστούν οι σπουδάστριες:
Ειρήνη Αντωνογιαννάκη
Ολυμπία Βαζαίου
Κωνσταντίνα Κόλλια
Μαρία Νίτσου
Χριστίνα Ντουκάι
Ρεγγίνα Ξενιτίδου
Μαρία – Τρισεύγενη Σταματοπούλου
Σταματίνα Στεργιοπούλου
Θεανώ Σκονίδου
Σουσάννα Στρατή

Σκηνοθεσία: Αθηνά Αρσένη

Πρεμιέρα Κυριακή 2 Ιουνίου 12.00μ.μ.
Θέατρο ELIART, Κωνσταντινουπόλεως 127, Στάση Μετρό Κεραμεικός
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.