10/04/2013

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ φιλοξενεί στις 11/4 τον Dr. Ιωσήφ Σηφάκη στα πλάισια ομιλίας του με θέμα: Η ψηφιακή εποχή του αύριο

ΙΕΚ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον Δρ. Ιωσήφ Σηφάκη, σε μία αποκαλυπτική ομιλία του με θέμα « Η ψηφιακή εποχή του αύριο», την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι στο θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Τσιμισκή 14, Θεσσαλονίκη.

Ο Δρ. Ιωσήφ Σηφάκης είναι ηλεκτρολόγος- μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Διδάκτωρ Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου της Grenoble. Είναι επίσης ο διευθυντής του Center for Integrative Research της Grenoble, καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Λωζανης (EPFL) και ο ιδρυτής του εργαστηρίου Verimag στην Grenoble, διεθνώς αναγνωρισμένου στον τομέα της σχεδίασης κρίσιμων συστημάτων.

Ο Δρ. Ιωσήφ Σηφάκης ανέπτυξε, σε συνεργασία με την βιομηχανία, το εργαλείο SCADE που χρησιμοποιείται από την Airbus και άλλες βιομηχανικές εταιρείες, για την ανάπτυξη κρίσιμων συστημάτων πραγματικού χρόνου και παίζει ηγετικό ρολό στον τομέα των ενσωματωμένων συστημάτων στην Ευρώπη και διεθνώς. Είναι από τους θεμελιωτές του Model-Checking που είναι η κύρια μέθοδος επαλήθευσης συστημάτων σήμερα. Για την συμβολή του στην θεωρία και την εφαρμογή μεθόδων επαλήθευσης, του απονεμήθηκε το βραβείο Turing 2007, το αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική. Σήμερα, τα ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται στη μελέτη μεθόδων κατασκευής ενσωματωμένων συστημάτων υψηλής πιστότητας και της ευρύτερης ψηφιακής εξέλιξης . Έχει συνεργαστεί με πολλές βιομηχανικές εταιρείες και οργανισμούς όπως Astrium, the European Space Agency, France Telecom, ST Microelectronics, Schneider Electric. Επίσης έχει διατελέσει σύμβουλος κρατικών υπηρεσιών, ιδρυμάτων και εταιρειών. Είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, της Γαλλικής Ακαδημίας Τεχνολογιών και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας. Το γαλλικό κράτος του απένειμε τον τίτλο του Μεγάλου Αξιωματούχου Εθνικής Άξίας (Grand Officier de l’Ordre du Merite) και τον τίτλο του διοικητού της Λεγεώνας της Τιμής (Commandant de la Legion d’Honneur). To 2009, έλαβε το Βραβείο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία. Το 2012, του απενεμήθη το Leonardo Da Vinci Medal (www.sefi.be). Είναι επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, της Ecole Polytechnique Federale de Lausanne και επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών.

H ομιλία του Δρ. Ι.Σηφάκη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 4ης TEDex Θεσσαλονίκης που φέτος έχει ως θέμα τη δύναμη του "συν": συμμετοχή, συνεργασία, συμβίωση, συνδυασμός, σύνδεση, συνέχεια, συνύπαρξη, σύμπραξη κ.λπ και φιλοξενεί πολλές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.