1/4/2013

Μεγάλη εσπερίδα ΙΕΚ ΞΥΝΗ: «Εμψύχωση στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»

ΙΕΚ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ + XINIS EDUCATION FESTIVAL 2013 = ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Με σταθερά επιτυχημένη παράδοση στην παροχή Παιδαγωγικών σπουδών υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων τους, τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας και Γλυφάδας πραγματοποίησαν μια πολύ σημαντική εσπερίδα Παιδαγωγικών με θέμα «Εμψύχωση στην Εκπαιδευτική Διαδικασία», στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2013, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη, το οποίο διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ.

Στην εσπερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της «Κοινωνικής, Αθλητικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης» (Κ.Α.Π.ΠΑ) Γλυφάδας –μετά από παραχώρηση του δήμου Γλυφάδας- σημειώθηκε αθρόα προσέλευση ενδιαφερομένων: τόσο σπουδαστών του Τομέα Παιδαγωγικών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, όσο και νέων από άλλους εκπαιδευτικούς φορείς, αλλά και αποφοίτων και επαγγελματιών Παιδαγωγικών που επιθυμούσαν να ενισχύσουν την εκπαιδευτική εμπειρία και κατ’ επέκταση το βιογραφικό τους, καθώς όλα τα σεμινάρια και οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους (χωρίς κανένα περιορισμό).

Στο πλαίσιο της εσπερίδας, επισημάνθηκαν και αναλύθηκαν τα εξής θέματα:
• ο χορός, ως θεμελιώδης εκπαιδευτική δραστηριότητα για την ψυχοσωματική ενδυνάμωση και ολοκλήρωση της προσωπικότητας (από την κα. Αμάντα Κουγιούφα, ειδική Παιδαγωγό και Χοροθεραπεύτρια , Β. Ed Πρόεδρο της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος)
• η θεατρική εμψύχωση στο σχολείο (από την κα. Ελένη Λαμπρονίκου, Νηπιαγωγό, Θεατρο-παιδαγωγό)
• τα παραμύθια μέσα από τα μάτια των παιδιών (από την κα. Λήδα Βαρβαρούση, γνωστή συγγραφέα και πολυβραβευμένη εικονογράφο)
• η συμβολή της μουσικοθεραπείας στην ανάπτυξη του ψυχισμού παιδιών και νέων - παρουσίαση case study παιδιού με νοητική υστέρηση, στο πλαίσιο των συνεδριών της μουσικοθεραπείας (από την κα. Πελίνα Ευαγγέλου, Μουσικοθεραπεύτρια, αντιπρόεδρο και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών)

*INFO
• Αθήνα: Πατησίων 31, τηλέφωνο 210 -5279500
• Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 67 και Αχιλλέως 33, τηλέφωνο 210 9640117
www.iek-xini.edu.gr / www.xinisfestival.edu.gr / www.facebook.com/xiniseducationfestival

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.