13/03/2013

Ρομποτική και … χάσμα γενεών στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ!

ΙΕΚ

Τι μπορεί να συνδέει τα ρομποτάκια «Θαλής» και «Αιμιλία» με το χάσμα γενεών;

Σταθερά πρωτοπόρο το ΙΕΚ ΔΟΜΗ, διοργανώνει μία πρωτότυπη Ημερίδα – Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Τα ρομπότς και το χάσμα γενεών», υποστηρίζοντας το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Robgap.

Καλεσμένοι από την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Λιθουανία, τη Λετονία αλλά και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες θα δώσουν το δικό τους στίγμα γύρω από τις νέες εξελίξεις στη ρομποτική και θα αναδείξουν τις νέες εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους επιστημονικούς κλάδους.

Στο πλαίσιο της στρογγυλής τράπεζας θα γίνει και επίδειξη των ρομπότς «Θαλής» και «Αιμιλία», που έχουν προγραμματίσει σπουδαστές πληροφορικής του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, μαζί με άτομα διαφόρων ηλικιών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έτους ενάντια στο χάσμα των γενεών.

Η Ημερίδα είναι ανοιχτή για τους ενδιαφερομένους, και θα λάβει χώρα την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 15:00, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα. (Δηλώσεις στο Τηλ. 2103800300 και στο info@actioncity.gr - θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας).

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα RobGap στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος των παιδιών και της τρίτης ηλικίας μέσα από τη χρήση της ρομποτικής στην εκπαίδευσης και από την Πέμπτη 14 Μαρτίου και για 4 ημέρες η καρδιά του προγράμματος θα χτυπά στην Αθήνα.

Μέρος της διεθνούς συνάντησης θα είναι η χρήση μικρών ρομπότ σε παιδικό σταθμό με τη συμμετοχή των παιδιών και των παππούδων / γιαγιάδων τους, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013. Με τη βοήθεια ειδικών στα ρομποτάκια τα παιδιά και οι συγγενείς τους θα εκπαιδευτούν στην κυκλοφοριακή αγωγή. Η δράση αυτή, πέρα από την καθεαυτού εκπαίδευση στο συγκεκριμένο αντικείμενο, θα φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες με τη ρομποτική και τις νέες τεχνολογίες, θα τους διασκεδάσει και θα προσπαθήσει να γεφυρώσει – μέσα από την εκπαιδευτική συνύπαρξη – το χάσμα της πρώτης με την Τρίτη γενιά.
Σπουδαστές και σπουδάστριες των τμημάτων προσχολικής αγωγής και πληροφορικής του ΙΕΚ ΔΟΜΗ συμμετέχουν και υποστηρίζουν ενεργά τις δράσεις αυτές, αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Οι ΣΕΦ του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, συμμετέχουν και αυτοί στην Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, με τη διοργάνωση γεύματος γευσιγνωσίας γύρω από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, για τους ευρωπαίους φιλοξενούμενους.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ημερίδα είναι ανοιχτή για τους ενδιαφερομένους, και θα λάβει χώρα την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 15:00, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα. (Δηλώσεις στο Τηλ. 2103800300 και στο info@actioncity.gr - θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας).

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.