5/6/2012

Την Ελληνική Βουλή επισκέφτηκαν οι δημοσιογράφοι του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

ΙΕΚ

Μία ακόμη σημαντική ακαδημαϊκή επίσκεψη πραγματοποίησαν οι σπουδαστές των τμημάτων Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, στο πλαίσιο του μαθήματος Πολιτικής Ιστορίας του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Οι αυριανοί ρεπόρτερ επισκέφθηκαν το Eλληνικό Κοινοβούλιο.

Οι μελλοντικοί συντάκτες και ρεπόρτερς περιηγήθηκαν στους χώρους της Βουλής, κάθισαν στα έδρανα της αίθουσας της Ολομέλειας και είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία του επιβλητικού κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων που έχει μακρά ιστορία και συνδέεται άμεσα με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
Αρχικά το επιβλητικό κτίριο, λειτουργούσε ως Ανάκτορα του Βασιλιά Όθωνα και του Γεωργίου. Στη συνέχεια μετατράπηκε, έναν αιώνα μετά την κατασκευή του, σε Κτίριο της Βουλής και της Γερουσίας.

Σήμερα αποτελεί τη Βουλή των Ελλήνων, το διαχρονικό σύμβολο της Δημοκρατίας και μέρος της συλλογικής μνήμης.

Οι σπουδαστές των τμημάτων Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν και το χώρο εργασίας των Κοινοβουλευτικών Συντακτών όπου είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδουν τις πληροφορίες τους στα μέσα στα οποία εργάζονται.

Περισσότερες Πληροφορίες: ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

 

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.