18/05/2012

Διαδραστικό σεμινάριο τηλεπαρουσίασης από τον Νίκο Μάνεση

ΙΕΚ

Πώς απευθυνόμαστε στους καλεσμένους μας; Πώς διαβάζουμε το autocue; Πώς παρουσιάζουμε μία ζωντανή εκπομπή ή ένα δελτίο ειδήσεων; Τι ακριβώς είναι η απευθείας σύνδεση; Πώς πρέπει να στεκόμαστε μπροστά από μία κάμερα;

Αυτά ήταν λίγες μόνο από τις ερωτήσεις που απηύθυναν οι σπουδαστές των τμημάτων Γενικής και Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στον Νίκο Μάνεση στο πλαίσιο του επιμορφωτικού σεμιναρίου τηλεπαρουσίασης. Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδήσεων του Alpha μίλησε στους εκκολαπτόμενους ρεπόρτερς για τις εμπειρίες του στο χώρο, αναδεικνύοντας τη δυσκολία, αλλά και την ομορφιά του επαγγέλματος.
Στη συνέχεια, ένας-ένας οι σπουδαστές μετατράπηκαν σε πραγματικούς παρουσιαστές ειδήσεων καθώς έκαναν το δικό τους stand-up μπροστά στην κάμερα. Οι παρουσιάσεις μαγνητοσκοπήθηκαν και μετά ο καθένας από αυτούς κλήθηκε να κρίνει τον εαυτό του και τους συμμαθητές του. Το τρακ των επίδοξων δημοσιογράφων στην επαφή με το… φακό ήταν εμφανές, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να απολαύσουν την εμπειρία και να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις. Οι σπουδαστές, ωστόσο, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία σε άλλα δύο σεμινάρια να έρθουν σε επαφή με τον καταξιωμένο Δημοσιογράφο που θα τους μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του.

Περισσότερες Πληροφορίες: ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

 

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.