17/05/2012

Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ «ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»

ΙΕΚ

 Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ), με υποστηρικτή εκπαίδευσης το SPORTS SCHOOL των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, διοργανώνουν την Κυριακή 20 Μαΐου, τον 1Ο Acropolis Half Marathon, το γνωστό σε όλους μας, εδώ και χρόνια, «Γύρο της Αθήνας».
Ο «Γύρος της Αθήνας» λοιπόν, μετεξελίσσεται και μετονομάζεται στον «1ο Ημι-μαραθώνιο Δρόμο στην Αθήνα», με καίριο στόχο να προβάλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της αθηναϊκής πρωτεύουσας στο εξωτερικό.

Η εκκίνηση του 1ου Acropolis Half Marathon θα γίνει την Κυριακή 20 Μαΐου στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου και ο τερματισμός στο Ζάππειο, ενώ παράλληλα με τον ημι-μαραθώνιο 21 χλμ. που θα πραγματοποιηθεί, θα διεξαχθούν και 3 αγώνες δρόμου 8χλμ., 3χλμ., και 700 μ., υπό την ονομασία «ATHENS RUN –Τρέχοντας την Αθήνα».
Επιπλέον, στο πλαίσιο της λαμπρής και μείζονος σημασίας διοργάνωσης του 1ου Acropolis Half Marathon, το «XINIS RUNNER TEAM» του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ θα δώσει ένα δυναμικό «παρών», ολοκληρώνοντας έναν παράλληλο αγώνα δρόμου και προσκαλώντας όλους τους φίλους της εκπαίδευσης να τρέξουν εθελοντικά για την Αθήνα μας.

Τόσο ο 1ος Ημι-μαραθώνιος δρόμος, όσο και οι επιμέρους αγώνες δρόμου, έρχονται, την Κυριακή 20 Μαϊου, ως επιστέγασμα ενός τριημέρου σημαινουσών εκδηλώσεων προβολής της Αθήνας εκτός των ελληνικών συνόρων. Επί παραδείγματι, την Παρασκευή, πρόκειται να τελεστούν μουσικά -και άλλα- happenings σε κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας, στα οποία θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ενώ το Σάββατο -συμπίπτουσα με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων- η είσοδος σε όλα τα αθηναϊκά μουσεία θα είναι δωρεάν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένου και του νέου μουσείου της Ακρόπολης, όπου θα πραγματοποιηθούν σημαντικές προβολές και παραστάσεις, έως και το βράδυ του Σαββάτου.
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, ως μείζων αρωγός και συνοδοιπόρος στον κλασικό «Γύρο της Αθήνας», τον «1Ο Acropolis Half Marathon 2012», πάνω από 50 χρόνια ταγμένος στο «μαραθώνιο» για την Παιδεία και την ποιοτική εκπαίδευση.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210- 5279500/ 2310-552406, ή μπείτε στο site: www.edufestival.gr και στη σελίδα μας στο facebook: www.facebook.com/xiniseducationfestival

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.