03/04/2012

Xinis Academic Research Center: Πολιτικά απαθείς οι Έλληνες

ΙΕΚ

Πολιτική θέση, συμμετοχή και ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών
“Μικρότερο κράτος επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι ωστόσο χαρακτηρίζονται από σχετική έλλειψη ενδιαφέροντος για τις πολιτικές εξελίξεις. Η αρνητική εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές αποτελεί χαρακτηριστική έκφραση της "ψυχρολουσίας" που έχουν δεχθεί οι Έλληνες τους τελευταίους μήνες.
Οι τοπικές υποθέσεις εμφανίζονται να κινούν εντονότερα το ενδιαφέρον των πολιτών, ενώ η συμμετοχή σε κομματικές δράσεις και εκδηλώσεις αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα μικρής ομάδας ατόμων.”

Οι σπουδαστές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σε συνεργασία με το XINIS ACADEMIC RESEARCH CENTER, συμμετείχαν σε έρευνα που εκπονήθηκε για τις ανάγκες διδακτορικής διατριβής.

Στόχος της έρευνας ήταν να καταγραφεί η συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στις πολιτικές συμμετοχικές διαδικασίες και να εξεταστούν σχετικοί δείκτες όπως η πληροφόρηση, η ενεργή συμμετοχή κλπ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με δομημένο ερωτηματολόγιο κατά το χρονικό διάστημα από 19/03/2012 έως 30/03/2012, στο λεκανοπέδιο της Αθήνας με τυχαία δειγματοληψία και έλαβαν μέρος συνολικά 1.399 άτομα. Βασικός περιορισμός ήταν τα άτομα αυτά να έχουν το δικαίωμα του «εκλέγειν» και να έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μία φορά σε εκλογές (δημοτικές ή βουλευτικές).

Δείτε όλη την Έρευνα εδώ: Xinis Academic Research Center - Politiki

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.