13/09/2011

Η μεγάλη των chef σχολή

ΙΕΚ

Όταν απευθύνεσαι σε αυριανούς επιτυχημένους δεν μπορείς παρά να διδάσκεις την επιτυχία… Ο τομέας Τουριστικών Σπουδών του ΟΜΗΡΟΥ έχει να επιδείξει πολυποίκιλες και ξεχωριστές δραστηριότητες με αποκορύφωμα τις βραβεύσεις των σπουδαστών του στο διαγωνιστικό τμήμα του 4ου Διεθνούς Forum Γαστρονομίας, που διοργανώθηκε από το Chef’s Club στο πλαίσιο της έκθεσης HO.RE.CA. Σε όσες κατηγορίες έλαβαν μέρος οι διαγωνιζόμενοι της σχολής απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις με αποκορύφωμα 2 χρυσά και 1 ασημένιο βραβείο. Πρωτεργάτες της επιτυχίας οι κ.κ. Ευάγγελος Μητσοτάκης (επικεφαλής τομέα Τουρισμού ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ) και Αντώνης Καρπούζης (επικεφαλής Τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης & Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής).

Εξάλλου, πάγια τακτική του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ αποτελεί η συμμετοχή των σπουδαστών σε διαγωνισμούς ώστε να αποκομίζουν εμπειρίες και να έρχονται κοντά με τους επαγγελματίες του χώρου τους.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, οι σπουδαστές του τομέα Τουριστικών Σπουδών του ΟΜΗΡΟΥ βρέθηκαν στα ξενοδοχεία St. George Lycabettus και Fresh, στα σεμινάρια σοκολάτας του Chef’s Club, στις εγκαταστάσεις της Olympic Catering, στο festival σοκολάτας του Westin Astir Palace, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών IFDTEX, στη 12η ΑΡΤΟ.ΖΑ, στο Συνέδριο της Unilever Food Solutions και στις «Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές» του Chef’s Club.

Ο ΟΜΗΡΟΣ στήριξε με την παρουσία του και το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας «Kalimera Breakfast», την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια καθιέρωσης στον τουριστικό γαστρονομικό χάρτη των ελληνικών τοπικών προϊόντων διατροφής, προσπάθεια που θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Με τις επισκέψεις στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της Αθήνας, με τα σεμινάρια από σπουδαίους chef κι επαγγελματίες του χώρου, όπως ο Αθηναγόρας Κωστάκος, ο Mauro Peressini, ο Βασίλης Χερουβείμ, ο Ευτύχης Μπλέτσας κ.ά. ο τομέας Τουριστικών Σπουδών του ΟΜΗΡΟΥ στοχεύει στην ποιοτική εκπαίδευση των σπουδαστών με σκοπό την άμεση αποκατάστασή τους στην Αγορά Εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 3806 166 και εδώ: ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.