08/08/2011

To MBS College πιστοποιήθηκε απο το EDU

Προπτυχιακά

Στις 2 Αυγούστου 2011, το MBS College πιστοποιήθηκε από τον EDU, τον διακυβερνητικό οργανισμό (ΔΚΟ) που συστάθηκε τον Ιούνιο του 2011, ακολουθώντας τους κανονισμούς και το πρωτόκολλο των Ηνωμένων Εθνών.

Ο EDU δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει διεθνή πιστοποίηση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στόχος του είναι τα επόμενα 5 χρόνια να δημιουργήσει μία βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και θα είναι προσβάσιμη στο κοινό.

Το πρόβλημα των παράνομων, παραπλανητικών πρακτικών που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην ανώτατη εκπαίδευση, με την διακίνηση μη αυθεντικών διπλωμάτων και τίτλους σπουδών, μεγαλώνει παράλληλα με την αύξηση της ζήτησης για ακαδημαϊκά προσόντα. Αυτό δημιουργεί μία σειρά από προβλήματα:

1) Όλο και περισσότεροι φοιτητές ανά τον κόσμο πέφτουν θύματα τέτοιων πρακτικών, με αποτέλεσμα να τους προκαλείται τεράστιο οικονομικό και συναισθηματικό κόστος, αναστέλλοντας την επαγγελματική τους εξέλιξη.

2) Η ανώτατη εκπαίδευση, ως τομέας, γενικότερα πλήττεται από τέτοιες πρακτικές, συγκεντρώνοντας την αρνητική κριτική των οικογενειών που έχουν πέσει θύματα τέτοιων πρακτικών.

Ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού, G. Irving Levance, αναφέρει ότι “Ο απώτερος σκοπός μας είναι να συγκρατήσουμε τις αμφίβολες πρακτικές των μη έγκυρων ιδρυμάτων και φορέων πιστοποίησης που αυτή την στιγμή παραπλανούν τους φοιτητές ”.

Το MBS College είναι ο πρώτος από τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που έλαβε πιστοποίηση από το EDU. Ο κος Βαγγέλης Τσιλιγκίρης, ο Διευθυντής σπουδών του κολλεγίου, αναφέρει χαρακτηριστικά “μας τιμά η πιστοποίηση από το EDU. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η πρωτοβουλία θα έχει μεγάλη επιτυχία και θα αγκαλιαστεί από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνώς. Ήταν αυτό που χρειαζόταν να γίνει για να καθησυχάσει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους από τις παραπλανητικές πρακτικές που είχαν πέσει θύματα, και να επαναφέρει το χαμένο έδαφος στην αξιοπιστία της Ανώτατης Εκπαίδευσης”.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση του MBS College από το EDU μπορείτε να βρείτε στο www.edu.int/MBS.

Σπουδές στο MBS College

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.