26/4/2011

22ο Συνέδριο Ηγεσίας ΕΑΣΕ - RIDERS ON THE STORM: Ηγέτες πέρα και πάνω από τα δύσκολα

Εκπαιδευτικά Νέα

Στις 13 και 14 Μαϊου θα διεξαχθεί το 22ο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΣΑΕ στο Grand Resort Lagonissi. Το Συνέδριο Ηγεσίας, ως η κορυφαία ετήσια συνάντηση διαλόγου των επιχειρηματικών ηγετών στην Ελλάδα, έχει ως στόχο την ενημέρωση του ανώτατου μάνατζμεντ πάνω σε επίκαιρα και σύγχρονα ζητήματα ηγεσίας και μάνατζμεντ καθώς και την εις βάθος ανάλυση θεμάτων που αφορούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ενός ικανού ηγέτη είναι να εντοπίζει τις ευκαιρίες, όταν όλοι οι άλλοι βλέπουν μόνο εμπόδια. Εσείς, διακρίνετε τις ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργήσει η κρίση; Την αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά; Πόσο προετοιμασμένοι είστε για την «επόμενη ημέρα»;

ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011: Η ηγεσία εν μέσω κρίσης & η επόμενη ημέρα
Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου διακεκριμένοι ομιλητές διεθνούς φήμης και επιτυχημένοι Έλληνες μάνατζερ θα παρουσιάσουν χρήσιμα case studies και θα συζητήσουν τα μυστικά της εμπνευσμένης ηγεσίας σε δύσκολους καιρούς.
• Πώς μπορεί μια επιχείρηση να προσαρμοσθεί στα δεδομένα της κρίσης στρατηγικά, όχι καιροσκοπικά;
• Πώς μπορεί ένας ηγέτης να εμπνεύσει ελπίδα, ακμαίο ηθικό, και κοινή προοπτική στα στελέχη και τους υπαλλήλους του;
• Ποιο επιχειρηματικό μοντέλο μπορεί να οδηγήσει μια επιχείρηση ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές της όταν το περιβάλλον βελτιωθεί;
• Πώς μπορεί ένας ηγέτης να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία;

Σάββατο, 14 Μαΐου 2011: Ευτυχία & προσωπική ανάταση σε καιρό κρίσης
Τη δεύτερη ημέρα, οι σύνεδροι και οι σύντροφοί τους θα αναζητήσουν, με τη βοήθεια καταξιωμένων ομιλητών, πρακτικές που θα τους βοηθήσουν να βλέπουν τη θετική όψη ακόμη και των πιο αρνητικών πραγμάτων, και να μετατρέπουν τις δυσάρεστες εμπειρίες τους σε θετική δύναμη αλλαγής.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Kemal Derviş, πρώην Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας & Αντιπρόεδρος Global Economy and Development, Brookings Institution
ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ: Μαθήματα από τη διαχείριση οικονομικών κρίσεων σε διάφορες χώρες Παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος, θεωρείται ο «αρχιτέκτονας» της σύγχρονης τουρκικής οικονομίας. Θα μοιραστεί παραδείγματα επιτυχών προσπαθειών διαχείρισης οικονομικών κρίσεων διεθνώς, αλλά και θα υποδείξει σφάλματα που συχνά γίνονται.

Robert E. Quinn, Καθηγητής Μάνατζμεντ, University of Michigan School of Business
ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΗΣ ΚΑΤΙΑΓΙΔΑΣ: Πώς ο ηγέτης μπορεί να γίνει θετική δύναμη αλλαγής
Καθηγητής σε ένα από τα πιο φημισμένα Business School των Η.Π.Α. και με 25 χρόνια εμπειρίας στην εκπαίδευση ηγετών, θα συζητήσει πώς ο ηγέτης αναδεικνύεται στα δύσκολα: πώς μπορεί να δώσει σχέδιο, ελπίδα και προοπτική στους συνεργάτες του ακόμα κι όταν όλα γύρω του καταρρέουν. Διαβάστε περισσότερα

Nick Baylis, Ψυχολόγος & Λέκτορας, University of Cambridge
ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Μαθήματα από τη θετική ψυχολογία
Γνωστός με το προσωνύμιο ‘Dr FeelGood’, ο Δρ. Baylis θα περιγράψει τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να ζει κανείς μια πλήρη και ευτυχισμένη ζωή και θα προτείνει πρακτικά βήματα που μπορούν να οδηγήσουν στην ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ/ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛ

Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ (View from the Top): Οι εμπειρίες της ηγεσίας
Στην ειδική αυτή ενότητα, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος θα συζητήσει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν τόσο στον τραπεζικό όσο και στον επιχειρηματικό τομέα, ώστε να εξομαλυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ηγεσία σε δύσκολους καιρούς: Εμπειρίες από ελληνικές επιχειρήσεις
Πώς διαχειρίζονται τη βαθιά κρίση οι ηγέτες ελληνικών επιχειρήσεων; O Μάρκος Βερέμης (UPSTREAM), ο Παύλος Ευμορφίδης (COCO-MAT) και o Κωνσταντίνος Κουκούντζος (KLEEMANN) θα αναδείξουν στρατηγικές διαχείρισης της κρίσης και θα περιγράψουν τις επιπτώσεις της κρίσης στους υπαλλήλους μιας επιχείρησης και πώς μπορεί ένας ηγέτης να τις διαχειριστεί δημιουργικά. Με τη συμβολή του καθηγητή Robert E. Quinn, θα προτείνουν στους συνέδρους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αξιοποιήσουν την κρίση και να δώσουν προοπτική στις επιχειρήσεις τους.

Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία; Η ελληνική εμπειρία
Το «νοικοκύρεμα» των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας έχει καταστεί το κύριο αίτιο αλλαγής του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας. Πως μπορούν να επιτευχθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται; Πώς πρέπει να ανασχεδιασθεί το κράτος; Πώς πρέπει να αλλάξει ο ιδιωτικός τομέας; Ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ Θοδωρής Βάρδας, ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος και ο καθηγητής και οικονομικός σύμβουλος του Ομίλου EUROBANK Γκίκας Χαρδούβελης θα αναφερθούν στις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, στον ανασχεδιασμό του κράτους και την προσαρμογή του ιδιωτικού τομέα.

Από το αδιέξοδο σε ένα νέο δρόμο: Οι αντιξοότητες ως καταλύτης δημιουργικής αλλαγής
Η οικονομική κρίση δεν είναι στενά οικονομική αλλά μετατρέπεται ενίοτε και σε προσωπική-υπαρξιακή. Πώς τη διαχειριζόμαστε; Εκλεκτοί Έλληνες ομιλητές όπως ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος, ο δημοσιογράφος & συνιδρυτής των Atenistas Δημήτρης Ρηγόπουλος, ο Διευθυντής του σχολείου 2ης ευκαιρίας των φυλακών Ελαιώνα Κλήμης Πυρουνάκης και ο Νίκος Βουλγαρόπουλος από το περιοδικό «Αναπηρία Τώρα», θα μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες και θα αναδείξουν, με τη βοήθεια του Nick Baylis, τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μετατρέψουμε τις αντιξοότητες σε ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης και αναδημιουργίας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.ease.gr

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας