20/4/2011

Δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης της ΣΒΙΕ με τη MDA Hellas και τη ΜΚΟ Θεόφιλος

ΙΕΚ

Η ΣΒΙΕ, ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός οργανισμός στο χώρο των επαγγελμάτων υγείας, συνέχισε και φέτος την παράδοση κοινωνικής προσφοράς απευθυνόμενη στα παιδιά και τις πολύτεκνες οικογένειες. Συγκεκριμένα:

Η ΣΒΙΕ και το σωματείο για τη φροντίδα ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις MDA Hellas συμμάχησαν δημιουργικά για την περίοδο του Πάσχα, λειτουργώντας «Εικαστικό Εργαστήρι». Καθηγητές και σπουδαστές του τμήματος της προσχολικής αγωγής της ΣΒΙΕ ένωσαν τη φαντασία και το μεράκι τους με τα μέλη του σωματείου φτιάχνοντας πασχαλινές λαμπάδες. Στόχος ήταν μέσα από την αξιοποίηση των γνώσεων και των ικανοτήτων των σπουδαστών να δώσουν την ευκαιρία για ενεργή και δημιουργική συμμετοχή των παιδιών. Η χαρά στα πρόσωπα τους αποτελεί κινητήρια δύναμη για την συνέχιση των προσπαθειών της ΣΒΙΕ σε αυτή την κατεύθυνση.

Η ΣΒΙΕ, στους δύσκολους καιρούς της κρίσης, που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες, έρχεται αρωγός ενισχύοντας τις προσπάθειες επιμόρφωσης νέων ανθρώπων, προσφέροντας υποτροφία πλήρους φοίτησης σε μέλος πολύτεκνης οικογένειας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για τη φροντίδα πολύτεκνων οικογενειών «Θεόφιλος».

Η κοινωνική ευαισθητοποίηση αποτελεί δεδομένο για μια σχολή που προσφέρει τις υπηρεσίες της στον πάσχοντα συνάνθρωπο διαμορφώνοντας άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες υγείας.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.