18/03/2011

Internet vs. Εφημερίδες

Εκπαιδευτικά Νέα

Το Internet έχει διεισδύσει ολοκληρωτικά στην ζωή μας και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της καθημερινότητας μας. Πλέον, το διαδίκτυο έχει απήχηση και σε μεγαλύτερες ηλικίες και δεν απευθύνεται μόνο στην νέα γενιά. Ακόμα, έχει ωριμάσει αρκετά και ο φόβος που υπήρχε γύρω από αυτό, έχει αρχίσει να μειώνεται αισθητά. Σύμφωνα με νέα έρευνα, αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη πηγή ενημέρωσης για τους Αμερικάνους χρήστες μετά την τηλεόραση.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το Internet ξεπέρασε τον παραδοσιακό έντυπο Τύπο καθώς το 46% των Αμερικάνων ενημερώνεται μέσω του διαδικτύου ενώ το 40% χρησιμοποιεί τις εφημερίδες. Φυσικά, βασιλιάς της ενημέρωσης παραμένει η τηλεόραση που κατέχει το 50% αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να την δούμε στην δεύτερη θέση.

Μάλιστα, δεν φαίνεται να υπάρχει επιστροφή σε αυτόν τον δρόμο καθώς και τα διαφημιστικά έσοδα των online media ξεπέρασαν τα έσοδα των printed media. Ακόμα και ο Rupert Murdoch παραδέχτηκε, έμμεσα, την ήττα των έντυπων εφημερίδων αφού, σε συνεργασία με την Apple, δημιούργησε την “The Daily”, την πρώτη καθημερινή εφημερίδα αποκλειστικά για το iPad. Πάντως, μόλις το 10% των χρηστών χρησιμοποιεί κάποια ειδική εφαρμογή στο κινητό ή στο tablet του για να ενημερώνεται, ενώ το ποσοστό που θα πλήρωνε για να ενημερώνεται online είναι ακόμα μικρότερο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το 47% των χρηστών ενημερώνεται και μέσα από το κινητό του τηλέφωνο. Εσείς ποιο μέσο προτιμάται για να βλέπετε τα τελευταία νέα;

Πηγή: Away.gr

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας