9/3/2011

Η ψυχοθεραπεία και η αναζήτηση της ευτυχίας

Εκπαιδευτικά Νέα

Οι εκδόσεις Κοντύλι (www.kondyli.gr) και η Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας (www.gignesthai.gr) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του πολυμεταφρασμένου βιβλίου της παγκόσμιας φήμης υπαρξιακής ψυχοθεραπεύτριας, συγγραφέα και φιλοσόφου Έμι βαν Ντέρζεν (Emmy van Deurzen) Η ψυχοθεραπεία και η αναζήτηση της ευτυχίας, Πρόκειται για το πρώτο από τα βιβλία της Έμι βαν Ντέρζεν που μεταφράζεται στα ελληνικά.
Με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού για τα υπαρξιακά ζητήματα και την ψυχοθεραπεία, όπως δείχνει και η αποδοχή του άλλου μεγάλου υπαρξιακού ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Ίρβιν Γιάλομ, η παρουσία της Έμι βαν Ντέρζεν στην Ελλάδα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και ενδιαφέρον.
Ποιος είναι τελικά ο σκοπός της ψυχοθεραπείας και εντέλει ο σκοπός της ίδιας μας της ζωής; Είναι η αναζήτηση της ευτυχίας ένας θεμιτός στόχος, που μας βγάζει από τα υπαρξιακά μας αδιέξοδα και τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής; Πώς σχετίζεται με τα θεμελιώδη υπαρξιακά ζητήματα, όπως είναι ο θάνατος, η ελευθερία, η αναζήτηση του νοήματος ή το υπαρξιακό άγχος; Η συγγραφέας θέτει τα δύσκολα αυτά ερωτήματα ανατρέποντας πολλά από όσα θεωρούμε δεδομένα στην ψυχοθεραπευτική και συμβουλευτική πρακτική. Με την ιδιαίτερη τόλμη και δύναμη της σκέψης και της δράσης της δίνει τις δικές της απαντήσεις σ’ αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα.

Η παρουσίαση του βιβλίου Η ψυχοθεραπεία και η αναζήτηση της ευτυχίας θα γίνει την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις 7.00 μμ., στην αίθουσα «Αuditorium - σημείο πολιτιστικής ακρόασης», Σίνα 2-4 (στάση μετρό Πανεπιστήμιο). Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό, με αυτόματη μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν οι εκπρόσωποι του «γίγνεσθαι», της Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ψυχολογίας.

Το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Μαρτίου 2011, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, η Έμι βαν Ντέρζεν (Emmy van Deurzen) σε συνεργασία με τον Ντίγκμπι Τάνταμ (Digby Tantam), καθηγητή κλινικής ψυχολογίας, θα πραγματοποιήσει διήμερο σεμινάριο με θέματα:

- Εισαγωγή στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική.
- Ζώντας με το άγχος

Ώρες Σεμιναρίου: Σάββατο 10:00 - 17:00, Κυριακή 10:00 - 16:00
Εγγραφές: Σάββατο 09:00 - 10:00

Σχετικές πληροφορίες για το διήμερο σεμινάριο μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του «γίγνεσθαι», www.gignesthai.gr

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας