28/1/2011

Το μεγαλύτερο Φωτοβολταϊκό πάρκο 5 MW που κατασκευάστηκε στη Δράμα πιστοποιήθηκε από την TÜV AUSTRIA HELLAS

Εκπαιδευτικά Νέα

Στις 13 Δεκεμβρίου 2010 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σύνδεση του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού σταθμού που έχει κατασκευαστεί έως σήμερα στη χώρα μας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 5MWp, της εταιρείας ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ Α.Ε. στο ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΜΑΣ. Η TÜV AUSTRIA HELLAS επιθεώρησε το έργο σε όλα τα στάδια κατασκευής του από τα έργα Πολιτικού Μηχανικού, Ηλεκτρολόγου και Μηχανολόγου Μηχανικού έως και τη διασύνδεση του με το δίκτυο Μέσης Τάσης της ΔΕΗ. Οι έλεγχοι που διεξήχθησαν ήταν λεπτομερείς τόσο στα παραλαμβανόμενα υλικά που εγκαταστάθηκαν στο έργο, όσο και σε όλα τα στάδια της κατασκευής του. Ενδεικτικό είναι ότι οι επιθεωρητές της TÜV AUSTRIA HELLAS πραγματοποίησαν περισσότερες από 25 επιτόπιες επισκέψεις μέσω των οποίων τεκμηριώθηκε η ασφαλής και ποιοτική κατασκευή ολόκληρου του έργου.

Κύριος ανάδοχος του έργου ήταν η Εταιρεία POSITIVE ENERGY. Η μελέτη και η προμήθεια του εξοπλισμού καθώς και η επίβλεψη του έργου έγινε από την εταιρεία CONERGY, ενώ η κατασκευή του έργου καθώς και τα συστήματα στήριξης από την εταιρεία ΗΛΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ. Το φωτοβολταϊκό σύστημα υλοποιήθηκε με 9 σταθμούς κεντρικών μετατροπέων ισχύος CONERGY CIS 540(S). Αποτελείται από 22.704 φωτοβολταϊκά πλαίσια της εταιρείας Conergy τύπου Conergy PowerPlus 220P ονομαστικής ισχύος 220W και 516 συστήματα στήριξης αλουμινίου ATLAS P20-30 πιστοποιημένα από την TÜV AUSTRIA HELLAS σύμφωνα με τους Ευρωκώδικες 1,3,9 καθώς και τον Ε.Α.Κ. (Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό) 2000.

Τα περιβαλλοντικά οφέλη που θα προκύψουν από τη λειτουργία της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης αναμένεται να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Περίπου 7,2GWh ηλεκτρικής ενέργειας θα παράγει σε ετήσια βάση που θα καλύπτουν τις ανάγκες ηλεκτροδότησης περισσότερων από 1.600 νοικοκυριών. Θα εξοικονομούνται ετησίως 7.000 τόνοι ρύπων CO2, ήτοι όσο απορροφά ένα δάσος 350.000 δέντρων, ενώ αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά περίπου 140.000 τόνοι ρύπων CO2 στην 20ετή λειτουργία του.

Η TÜV AUSTRIA HELLAS με τη μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση που διαθέτει συμβάλλει στην Προστασία του περιβάλλοντος και την Αειφόρο ανάπτυξη με την επιθεώρηση και πιστοποίηση ποιοτικών και αξιόπιστων έργων εγκαταστάσεων παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας