02/09/2020

Η εμπειρία της Distance Learning Φοίτησης στο Mediterranean College

Προπτυχιακά

Η ακαδημαϊκή χρονιά που πέρασε ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Mediterranean College. Μια χρονιά κατά την οποία το 1ο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο στην Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια νέα δυναμική στην εκπαιδευτική του κοινότητα! 
 
Στο πλαίσιο αυτό, το Κολλέγιο προσάρμοσε το 100% της διδασκαλίας και των εξετάσεων του σε Distance Learning περιβάλλον, με τους φοιτητές και τους διδάσκοντές του, με υπευθυνότητα και άρτια συνεργασία, να εναρμονίζονται πλήρως στη διαφορετική εκπαιδευτική καθημερινότητα που «υπαγόρευσε» η νέα, αμιγώς ψηφιακή, καθημερινότητα.   
 
Η εκπαιδευτική υποστήριξη ενισχύθηκε μέσα από εργαλεία σύγχρονης & ασύγχρονης εκπαίδευσης. Με τη χρήση ψηφιακών κόμβων ομαδικής συνεργασίας & επικοινωνίας, οι φοιτητές είχαν απομακρυσμένη πρόσβαση σε εμπλουτισμένο εκπαιδευτικό υλικό, με ηχογραφημένες παρουσιάσεις, videos & tutorials, καθώς και σε πηγές μελέτης και έρευνας. Ταυτόχρονα, οι βασικές υπηρεσίες της Γραμματείας, του Συμβουλευτικού Κέντρου και του Κέντρου Ακαδημαϊκών Δεξιοτήτων μεταφέρθηκαν online, ενώ δεν έλειψαν τα webinars & τα guest lectures. Επίσης, οι εξετάσεις υλοποιήθηκαν διαδικτυακά. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σήμερα, το Mediterranean College, σε στενή συνεργασία με τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, έχει την κατάλληλη υποδομή & εμπειρία να προσαρμόζει τις υπηρεσίες του και να υποστηρίζει ενεργά τους φοιτητές του, σε αντίστοιχες αντίξοες συνθήκες, όπως και εκείνοι σημειώνουν χαρακτηριστικά: 
 
«Όταν η χώρα μας μπήκε σε lock down ανησύχησα και ιδιαίτερα για τις σπουδές μου. Μόλις όμως έλαβα από το Κολλέγιο το email οδηγιών για το πώς θα συνεχίσουμε για την ολοκλήρωση του εξαμήνου μας και το πώς θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις μας, σταδιακά το άγχος εξαφανίστηκε. 
Κάναμε καθημερινά τα μαθήματά μας, τηρώντας το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εντυπωσιάστηκα από την ενεργή συμμετοχή των συμφοιτητών μου. Το ακαδημαϊκό υλικό από τις βιβλιοθήκες του συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου ήταν επαρκές και με βοήθησε να κατανοήσω το μάθημα. Η εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση με βοήθησε επίσης, να βελτιώσω τη βιβλιογραφική μου έρευνα για τις εργασίες μου. 
Υπήρξαν, ωστόσο, και δύσκολες στιγμές λόγω της υγειονομικής κρίσης και τότε ήταν που χρειάστηκα τη βοήθεια του Συμβουλευτικού Κέντρου, που με ατομικές online συνεδρίες, ήταν πάντα κοντά μου, και σε συνδυασμό με την υποστήριξη των καθηγητών, οι οποίοι προσεφέραν τις ώρες γραφείου τους με ατομικές skype συνεδρίες, πίστεψα πως θα τα καταφέρω και τα κατάφερα.»
Στέλλα Μακαρώνη- Φοιτήτρια BSc (Hons) Applied Psychology
 
Το 1ο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο της Ελλάδας, αποτελείται από οκτώ (8) Ακαδημαϊκές Σχολές και προσφέρει 35 αναγνωρισμένα Προπτυχιακά (Bachelor’s) και Μεταπτυχιακά (Master’s) προγράμματα σπουδών στους τομείς της Οικονομίας & Διοίκησης, των Ναυτιλιακών, της Πληροφορικής, της Ψυχολογίας, των Επιστημών της Αγωγής, των Πολιτικών & Μηχανολόγων Μηχανικών, των Επιστημών Υγείας & Αθλητισμού και του Τουρισμού-Φιλοξενίας. 
 
Επιλέγοντας το Mediterranean College, εξασφαλίζεις:
Δίγλωσσο μοντέλο εκπαίδευσης, στα Ελληνικά & Αγγλικά, χωρίς προσθήκη προπαρασκευαστικού έτους.
Δυνατότητα δια ζώσης, μικτής ή εξ’ αποστάσεως φοίτησης, με χρήση ολοκληρωμένης πλατφόρμας και σύγχρονων εργαλείων e-learning.
Ολοκληρωμένο σχέδιο επαγγελματικής ανάπτυξης & αποκατάστασης : (MC Employability Scheme ®)
Διευρυμένο πρόγραμμα υποτροφιών & επιδοτήσεων
 
Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στα προγράμματα σπουδών και τις δυνατότητες χρηματοδότησης.
 
Γίνονται δεκτές μετεγγραφές φοιτητών από Πανεπιστήμια, Κολλέγια & ΙΕΚ (αναγνώριση μαθημάτων).
 
Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, ΤΗΛ.: 210 8899600
Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 21,  ΤΗΛ.: 2310 287779
info@medcollege.edu.gr

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.