Μεταπτυχιακά:
Ψυχολογία

MSc Business Psychology (Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2020
1 έτος
Master
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Ψυχολογία της Εργασίας / Οργανωσιακή Ψυχολογία ασχολείται τόσο με την σχέση του ατόμου με την εργασία του, όσο και με τις σχέσεις των ανθρώπων στον εργασιακό τους χώρο. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Business Psychology σχεδιάστηκε προκειμένου να παρέχει όλη την απαραίτητη γνώση και το επιστημονικό υπόβαθρο σε όσους επιθυμούν να εξειδικευθούν στον τομέα αυτό. Έναν τομέα, ο οποίος χαρακτηρίζεται από μεγάλη ανάπτυξη, καθώς η Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού μιας επιχείρησης στη σημερινή αγορά, αποτελεί έναν κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας και η αντιμετώπιση και ο χειρισμός κρίσεων αποτελεί συχνό φαινόμενο. Το πρόγραμμα έχει σύγχρονο και ρεαλιστικό προσανατολισμό και απευθύνεται κυρίως σε ψυχολόγους, αλλά η σημαντική διαφορά του σε σχέση με τα περισσότερα αντίστοιχα προγράμματα είναι ότι απευθύνεται και σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης άλλων συναφών αντικειμένων (π.χ. Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού) με ενδιαφέρον για το αντικείμενο. Οι φοιτητές θα εμβαθύνουν στα μοντέλα, τις έννοιες και τις πρακτικές εφαρμογές της Οργανωσιακής Ψυχολογίας, για την καλύτερη κατανόηση και τον βέλτιστο χειρισμό των στάσεων και συμπεριφορών των ανθρώπων στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Η Οργανωσιακή Ψυχολογία αποτελεί κλάδο της εφαρμοσμένης ψυχολογίας και στοχεύει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας ενός οργανισμού/εταιρίας/συστήματος και στην βελτίωση της εργασιακής ικανοποίησης και ευημερίας των εργαζομένων.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;
- Αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ψυχολογία της Εργασίας, που παρέχεται στην Ελλάδα και προσφέρει τη δυνατότητα επαγγελματικής ισοδυναμίας μέσω ΣΑΕΠ του Υπουργείου Παιδείας.
- Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
- Τίτλος σπουδών από το University of East London, που ανεδείχθη 2ο στην επιλογή σπουδών στη ψυχολογία, βάσει της εθνικής έρευνας ικανοποίησης φοιτητών στο Λονδίνο (National Student Satisfaction Survey, London, 2014).
- Εξειδίκευση στην επιστήμη της Ψυχολογίας με εφαρμογή σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ειδικότητα με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.
- Έμφαση στην ερευνητική μεθοδολογία και στην πρακτική εφαρμογή, μέσω case studies πραγματικών εταιρειών.
- Εκπόνηση εργασιών σε εταιρίες/οργανισμούς, με στόχο την παροχή ανάλογων συμβουλευτικών υπηρεσιών.
- Εκπαιδευτικά σεμινάρια από στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, σε θέματα coaching, διαχείρισης κρίσεων, πολιτικής κινήτρων, κ.α.
- Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.
- Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος MSc Business Psychology στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Master of Science από το University of East London.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Ο συνδυασμός των εξειδικευμένων γνώσεων και εμπειριών που αποκτούν οι φοιτητές μέσω του μεταπτυχιακού προγράμματος, τους καθιστά έτοιμους να εργαστούν ως επαγγελματίες Ψυχολόγοι Επιχειρήσεων σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς και να αναλάβουν θέσεις ευθύνης σε μια ευρεία γκάμα διοικητικών καθηκόντων και συμβουλευτικών ρόλων. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού ή υπηρεσίες εκπαίδευσης προσωπικού σε επιχειρήσεις.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας