Μεταπτυχιακά:
Art & Design

MA Interior Design

Μοιράσου το
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φεβρουάριος 2020, Οκτώβριος 2020
3 Εξάμηνα
Master
Μερικής
Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για να γίνεις φοιτητής μας σε μεταπτυχιακό κλάδο σπουδών θα πρέπει να είσαι κάτοχος ενός πρώτου πτυχίου. Για την εισαγωγή σου στο MA in Interior Design γίνεται η αίτησή σου δεκτή αν:
- είσαι κάτοχος Bachelor of Honours πτυχίου
- ή είσαι απόφοιτος ΑΕΙ
- ή είσαι απόφοιτος ΤΕΙ

Για την εισαγωγή σου επίσης στους ΜΑ κλάδους σπουδών γίνεται ευπρόσδεκτη η αίτηση σου, ακόμα κι αν δεν διαθέτεις τα παραπάνω προσόντα, αλλά έχεις σχετική εργασιακή εμπειρία και επιθυμείς να ωφεληθείς από μεταπτυχιακές σπουδές. Η αποδοχή στον κλάδο σπουδών γίνεται μέσα από τη διαδικασία συνέντευξης και παρουσίασης ενός portfolio σχετικής δουλειάς. Η αίτηση για τις μεταπτυχιακές σπουδές υποβάλλεται απευθείας στο AAS.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το κεντρικό θέμα αυτού του μεταπτυχιακού κλάδου σπουδών έχει τις ρίζες του στη "δημιουργική πρακτική", δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη ενός πολύ προσωπικού όγκου πρακτικής δουλειάς. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν να εργαστούν είτε σε οποιοδήποτε καθιερωμένο τομέα της σύγχρονης πρακτικής Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου είτε να ερευνήσουν τη δυνατότητα για σχεδιαστική ποικιλομορφία.
Κατά τη διάρκεια της σειράς μαθημάτων ενθαρρύνεσαι να ακολουθήσεις μια προσωπική γραμμή έρευνας μέσα στην ευρεία θεματική περιοχή της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου στο Μεταπτυχιακό Project (ενότητες: Διπλωματική Εργασία και Πρακτική 3 και μια τελική έκθεση της δουλειάς σου).
Στο τέλος του προγράμματος πρέπει να έχεις ολοκληρώσει ένα συνεκτικό σώμα δουλειάς σε επαγγελματικό επίπεδο και να είσαι σε θέση να αιτιολογήσεις με λογική τα συμπεράσματα στα οποία σε οδήγησε η έρευνα και η μελέτη σου και να τα υποστηρίζεις με επιχειρήματα και λογική, παραμένοντας ανοιχτός σε νέες κριτικές απόψεις.
Θεμελιώδης φιλοσοφία της σειράς μαθημάτων είναι η παροχή στους φοιτητές της ευκαιρίας να ερευνήσουν και να πραγματοποιήσουν τις ατομικές τους φιλοδοξίες και δυνατότητες, δημιουργώντας ένα πλαίσιο για την ανάπτυξη τους ως ειδικευμένοι και ενημερωμένοι επαγγελματίες. Μέσω της συζήτησης με τους επόπτες της σειράς μαθημάτων, οι φοιτητές είναι σε θέση να διαμορφώσουν ένα μοναδικά ατομικό, κατάλληλο για αυτούς πρόγραμμα μελέτης.

Πρόγραμμα Σπουδών
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΑ Interior Design βασίζεται στην έρευνα και εστιάζει στο χειρισμό των χώρων για να καθορίσει τη λειτουργία τους και να εκφράσει ιδέες. Πρόκειται για μια επαγγελματική σειρά μαθημάτων για το σχεδιαστή και πτυχιούχο που αναλαμβάνει μια λεπτομερή μελέτη ή μια περαιτέρω προσωπική δημιουργική δουλειά. Έλα να αναπτύξεις νέες σχεδιαστικές στρατηγικές με «βάση το μέλλον» για καθορισμένα περιβάλλοντα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, να ερευνήσεις συγκεκριμένες αγορές και να αποκτήσεις νέες δεξιότητες σχετικές με μια σειρά καταστάσεων (μίλησε σε μας για τα ενδιαφέροντά σου).
Εσύ που εργάζεσαι στον καθιερωμένο τομέα του Interior Design τείνεις να σχεδιάζεις projects σε διάφορους καθορισμένους τομείς της αγοράς, παραδείγματος χάριν: εμπόριο, εργασιακό χώρο, ταξίδια και μεταφορά, τρόφιμα - ποτά και ελεύθερο χρόνο, χώρο κατοικίας και σκηνικά (π.χ. για κινηματογράφο, θέατρο, έκθεση και installation).
Έχεις τη δυνατότητα να εργαστείς με νέους τρόπους, που επαυξάνουν τη μοναδικότητα του προγράμματος. Μια επιλογή είναι να προσαρμόσεις τις δεξιότητές σου και να ερευνήσεις τους νέους τομείς του design που εκτείνονται πέρα από τους καθιερωμένους κανόνες ορίων. Μια άλλη επιλογή μπορεί να είναι η εργασία σου ως μέλος μιας ομάδας στις μελέτες ανάπτυξης.
Το πρόγραμμα έχει διάφορες ενότητες "πρακτικής", που υποστηρίζονται από δύο βασικές ερευνητικές ενότητες (Έρευνα & Δημιουργική Σχεδιαστική Πρακτική 1 και Έρευνα για τη Δημιουργική Σχεδιαστική Πρακτική 2). Οι ερευνητικές ενότητες παρέχουν τη θεωρητική και θεματική υποστήριξη στο κάθε πρόγραμμα σπουδών. Οι ερευνητικές ενότητες παραδίδονται μέσω ενός προγράμματος διαλέξεων, σεμιναρίων και φροντιστηριακών σεμιναρίων (tutorials), που παρέχουν ένα φόρουμ για την έρευνα και τη διαπραγμάτευση των πλαισίων του σύγχρονου interior design.

Τα μαθήματα που διδάσκεσαι είναι:

1ο εξάμηνο
Interior Design Practice 1
Design Research 1

2ο εξάμηνο
Advanced Practice 2
Design Research 2

3ο εξάμηνο
Interior Design Practice 3
Postgraduate Project/Dissertation

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματική Σταδιοδρομία
Το πτυχίο ΜΑ θα βοηθήσει περαιτέρω τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας των φοιτητών στον τομέα του Interior Design - αναγνωρίζοντας τις ατομικές, πρακτικές και διανοητικές, ικανότητες του καθενός. Παρόλα αυτά, το ΜΑ Interior Design δε θεωρείται μόνο ωφέλιμο για την καλύτερη εξέλιξη στον επαγγελματικό τομέα καθώς αναγνωρίζει την αξία της προσωπικής ανάπτυξης και ικανοποίησης.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας