Μεταπτυχιακά:
Art & Design

MA Design

Μοιράσου το
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φεβρουάριος 2020, Οκτώβριος 2020
3 Εξάμηνα
Master
Μερικής
Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για να γίνεις φοιτητής μας σε μεταπτυχιακό κλάδο σπουδών θα πρέπει να είσαι κάτοχος ενός πρώτου πτυχίου. Για την εισαγωγή σου στο MA in DESIGN γίνεται η αίτησή σου δεκτή αν:
- είσαι κάτοχος Bachelor of Honours πτυχίου
- ή είσαι απόφοιτος ΑΕΙ
- ή είσαι απόφοιτος ΤΕΙ

Για την εισαγωγή σου επίσης στους ΜΑ κλάδους σπουδών γίνεται ευπρόσδεκτη η αίτηση σου, ακόμα κι αν δεν διαθέτεις τα παραπάνω προσόντα, αλλά έχεις σχετική εργασιακή εμπειρία και επιθυμείς να ωφεληθείς από μεταπτυχιακές σπουδές. Η αποδοχή στον κλάδο σπουδών γίνεται μέσα από τη διαδικασία συνέντευξης και παρουσίασης ενός portfolio σχετικής δουλειάς. Η αίτηση για τις μεταπτυχιακές σπουδές υποβάλλεται απευθείας στο AAS.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το UCLan προσφέρει στο AAS College ένα MA in Design πλήρους παρακολούθησης. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εμπεριέχει πλήθος ποικίλων δραστηριοτήτων από τα πεδία της Οπτικής Επικοινωνίας και των Εφαρμοσμένων Τεχνών και δίνει έμφαση στον τομέα της «πρακτικής» ενώ ταυτόχρονα εξερευνά τα ακαδημαϊκά θέματα που αποτελούν υπόβαθρο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων. Το πρόγραμμα παρέχει στους πτυχιούχους, στους καλλιτέχνες και τους σχεδιαστές που ήδη εργάζονται την ευκαιρία να αναπτύξουν τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και οι φοιτητές που το παρακολουθούν αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων. Αυτή η δυνατότητα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών αποτελεί σημαντικό στοιχείο του προγράμματος σπουδών.
Το MA in Design είναι ένα πρόγραμμα σπουδών που έχει ευελιξία και μπορεί να καλύψει κλάδους design, όπως advertising, animation, fashion, fine arts, digital graphics, games design, photography και product design. Παρακολουθείς μαθήματα δύο τουλάχιστον φορές την εβδομάδα, τα οποία συμπληρώνεις με προσωπική μελέτη κατά τη δική σου κρίση. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ο μοναδικός συνδυασμός θεωρίας και πράξης, ο οποίος παρέχει το υπόβαθρο για τα project σου. Το πρόγραμμα διδάσκεται από καθηγητές που είναι και οι ίδιοι επαγγελματίες στον χώρο του design και παίζουν σημαντικό ρόλο στις ερευνητικές δραστηριότητες του Κολλεγίου. Εργάζεσαι σε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, σε studios και σε αίθουσες με υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας PC και Mac για σχεδιαστικές και CAD εφαρμογές. Έχεις στη διάθεσή σου επίσης μία εξαιρετική και εξειδικευμένη βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο με μία μεγάλη συλλογή βιβλίων και περιοδικών από τον χώρο του design.

Πρόγραμμα Σπουδών
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MA Design υφίσταται μέσα στο πλαίσιο μαθημάτων του AAS College. H πλήρης παρακολούθηση διαρκεί 3 εξάμηνα με τρία μαθήματα ανά εξάμηνο. Κάθε εξάμηνο αποτελείται από ένα διπλό «πρακτικό» μάθημα και ένα μονό «θεωρητικό» - Research and Creative Perspectives (Ερευνητικές και Δημιουργικές Προοπτικές). Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το διπλό Πρακτικό μάθημα Final Project-Realisation (Τελικό Project-Υλοποίηση), το οποίο συνδυάζει όλες τις πρακτικές και θεωρητικές πτυχές του προγράμματος, μέσα από μία ενδελεχή έρευνα σε κάποιο συγκεκριμένο πεδίο μελέτης, και οδηγεί στην τελική αξιολόγηση/παρουσίαση/έκθεση. Η διπλωματική εργασία δίνει στους φοιτητές την ευκαιρία να αναπτύξουν ένα σημαντικό θεωρητικό έργο το οποίο στηρίζει την πρακτική τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος οφείλεις να διατηρείς ένα «Ημερολόγιο» στο οποίο θα πρέπει να καταγράφεις όλες τις ερευνητικές οδούς που ακολουθείς, την εξέλιξη των ιδεών σου, τον κριτικό συλλογισμό και την ανάλυση των θεμάτων.
Το πρόγραμμα έχει κυρίως πρακτικό χαρακτήρα κι έτσι το πιθανότερο είναι ότι θα περνάς τον περισσότερο χρόνο σου είτε σε εργαστήρια είτε σε design studios. Εάν επιλέξεις μία πιο θεωρητική προσέγγιση θα αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στην έρευνα ή στην παρακολούθηση εμπορικών ή κατασκευαστικών δραστηριοτήτων στον χώρο πάντα του design. Το πρόγραμμα αποτελείται από «πρακτικά» μαθήματα, υποστηριζόμενα από τα μαθήματα κορμού/βασικά μαθήματα. Επίσης από μαθήματα ερευνητικών και Δημιουργικών Προοπτικών, τα οποία παρέχουν το θεωρητικό πλαίσιο και τη βάση για το πρόγραμμά σου. Αυτά τα μαθήματα διδάσκονται μέσα από ένα πρόγραμμα διαλέξεων, σεμιναρίων και προσωπικών συναντήσεων με τους καθηγητές και παρέχουν ένα βήμα διαλόγου όπου φοιτητές και καθηγητές έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και να αμφισβητήσουν τα διάφορα πλαίσια του σύγχρονου design και της οπτικής επικοινωνίας.

Τα μαθήματα που διδάσκεσαι είναι:

1ο εξάμηνο
Design Practice 1
Research for Creative Design Practice 1

2ο εξάμηνο
Advanced Practice 2
Research for Creative Design Practice 2/3

3ο εξάμηνο
Design Practice 3
Postgraduate Project/Dissertation

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματική Σταδιοδρομία
Οι απόφοιτοί μας γίνονται επιτυχημένοι επαγγελματίες σε μία ευρεία γκάμα ειδικοτήτων σχετικών με το design όπως:
- βιομηχανικοί σχεδιαστές, ανεξάρτητοι ή πλήρως απασχολούμενοι
- σχεδιαστές σε κατασκευαστικές μονάδες, διαφημιστές, δημιουργοί κινουμένων σχεδίων, καλλιτεχνικοί διευθυντές, καθηγητές, φωτογράφοι, σχεδιαστές μόδας και υφάσματος, επιμελητές εκθέσεων, διευθυντές μουσείων ή gallery, design managers, σχεδιαστές ιστοσελίδων.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας