Μεταπτυχιακά:
Διοίκηση Επιχειρήσεων

MBA με εξειδίκευση Human Resource Management

Μοιράσου το
ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2019, Ιανουάριος 2020, Μάρτιος 2020
12 - 24 μήνες
MBA
Πλήρους , Μερικής, Εξ' Αποστάσεως
Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για την αίτηση θα χρειαστούν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
- Πτυχίο Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή αναλυτική βαθμολογία ή Επαγγελματικό δίπλωμα (υπό όρους)
- Βιογραφικό σημείωμα
- Δύο συστατικές επιστολές
- Αίτηση εγγραφής συμπληρωμένη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Πανεπιστήμιο του Heriot Watt
Το Πανεπιστήμιο Heriot – Watt του Εδιμβούργου ιδρύθηκε το 1821 ως Πολυτεχνική Σχολή Μηχανικών και ήταν το πρώτο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο στον κόσμο. Οι ιδρυτές του Πανεπιστημίου είχαν σκοπό να δημιουργήσουν ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα εκπαίδευε ανθρώπους σε όλες τις ταχύτατες αναπτυσσόμενες τεχνολογίες. Το Πανεπιστήμιο πήρε το όνομά του από τον οικονομολόγο George Heriot και τον μηχανικό James Watt, γνωστό για την ανακάλυψη της ατμομηχανής. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο οικονομολόγος Adam Smith.
Το Πανεπιστήμιο προσφέρει καινοτομικά προγράμματα σπουδών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Τα υψηλά στάνταρντ του Πανεπιστημίου ελέγχονται από τον Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας (Quality Assurance Agency) του Βρετανικού κράτους. Το Πανεπιστήμιο Heriot – Watt του Εδιμβούργου είναι κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο (Chartered British University). Σύμφωνα με το Sunday Times University Guide το HWU βραβεύθηκε ως το καλύτερο «Σκωτσέζικο Πανεπιστήμιο της Χρονιάς 2012/13» και μάλιστα για 2η συνεχή χρονιά. Μάλιστα, η έγκριτη εφημερίδα Sunday Times το κατατάσσει ως 9ο καλύτερο Πανεπιστήμιο στην Μεγάλη Βρετανία (ανάμεσα σε 128 κρατικά πανεπιστήμια) και το καλύτερο (1ο) στην φοιτητική ικανοποίηση. Επιπλέον ανεξάρτητη έρευνα από την ένωση φοιτητών (National Student Survey, 2012) το κατατάσσει και αυτή καλύτερο Πανεπιστήμιο στην Σκωτία και 40 καλύτερο στη Μεγάλη Βρετανία. Όσο αφορά την απορρόφηση των αποφοίτων του, το Πανεπιστήμιο Heriot Watt είναι στα 10 καλύτερα στην Μεγάλη Βρετανία αφού το 94% απορροφάται μέσα στους 6 πρώτους μήνες από την αποφοίτηση (National Student Survey).

Το Edinburgh Business School
Το Edinburgh Business School είναι η μεταπτυχιακή σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Heriot Watt του Εδιμβούργου. Προσφέρει προγράμματα εφαρμοσμένης Διοίκησης Επιχειρήσεων σε μεμονωμένους σπουδαστές, αλλά και σε πολυεθνικές εταιρίες. Τον Απρίλιο του 2013 η έγκριτη εφημερίδα Financial Times σε σχετική λίστα κατέταξε το Edinburgh Business School ως το πλέον (Νο 1) δημοφιλές πρόγραμμα ΜΒΑ στον κόσμο για πέμπτη συνεχή χρονιά. Στον κόσμο των επιχειρήσεων το Edinburgh Business School κατέχει περίοπτη θέση αφού το 40% των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο με βάση την κατάταξη (Fortune 500), έχουν στο δυναμικό τους αποφοίτους του προγράμματος MBA. Με ένα παγκόσμιο δίκτυο επιτυχημένων αποφοίτων, αναγνώριση από κρατικούς οργανισμούς, πολυεθνικές εταιρίες καθώς και τα ΜΜΕ το Edinburgh Business School προσφέρει προγράμματα και τίτλους σπουδών που βελτιώνουν τις δεξιότητες των εκπαιδευομένων, αυξάνουν τις δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας και βοηθούν τις επιδόσεις των εταιριών.

Δίδακτρα
Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνονται τα μαθήματα, τα βιβλία, οι σημειώσεις, οι ασκήσεις, τα case studies, η πρόσβαση στην κεντρική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου με προσωπικό κωδικό για κάθε σπουδαστή, τα εξέταστρα καθώς και η δυνατότητα δανεισμού βιβλίων από συνεργαζόμενες βιβλιοθήκες. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες ευελιξίας στις πληρωμές όπως επίσης και δυνατότητες αυτοχρηματοδότησης.

Διάρκεια & Μέθοδοι Εκπαίδευσης
Τα μεταπτυχιακά προγράμματα είναι σχεδιασμένα κατά τέτοιο τρόπο, που επιτρέπουν στο σπουδαστή να προσαρμόζει τις σπουδές του στις μεταβαλλόμενες εργασιακές και προσωπικές του καταστάσεις ή ανάγκες. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα έχουν διάρκεια 12 - 24 μήνες. Ενάρξεις: Ιανουάριο, Μάρτιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο.
Τα μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται σε όλη την Ελλάδα με μορφή Blended Learning.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σημαντική σειρά πλεονεκτημάτων συγκεντρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ του Edinburgh Business School (EBS) του Heriot Watt University Εδιμβούργου που το καθιστούν ασυναγώνιστο γι’ αυτό κατατάσσεται κάθε χρόνο ως το πιο επιτυχημένο και δημοφιλές ΜΒΑ στον κόσμο και πρώτο στον κατάλογο των Financial Times. Το ΜΒΑ/ EBS προσφέρεται στην Ελλάδα από το CeMS (Centre of European Management Studies). Τα πλεονεκτήματα αυτά είναι:
1) Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους τους έμπειρους καθηγητές του Edinburgh Business School του Heriot Watt University Εδιμβούργου, που κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων και στην Ελλάδα (ΤΑ ΝΕΑ, 26/09/2009).
2) Ο συνδυασμός των μαθημάτων και το περιεχόμενό τους ανανεώνονται πολύ συχνά, ώστε να καλύπτουν και τις πιο πρόσφατες γνώσεις και ν’ ανταποκρίνονται στους επίκαιρους προβληματισμούς και τις προκλήσεις και γι’ αυτό παρουσιάζουν εξαιρετικό πρακτικό ενδιαφέρον.
3) Η ποιότητα των προγραμμάτων διασφαλίζεται από το QAA – Quality Assurance Agency που ελέγχει μόνο Πανεπιστήμια (και όχι από το BAC που είναι αρμόδιο για κατώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης).
4) Η δομή του προγράμματος και οι απαιτήσεις του διευκολύνουν τους φοιτητές στην πρόοδό τους και καταλήγει σε υψηλό βαθμό επιτυχίας και ταχεία αποπεράτωση των σπουδών.
5) Το επίπεδο επιτυχίας των φοιτητών υποβοηθείται πολύ σημαντικά από την δυνατότητα συχνής αυτοαξιολόγησης που εμπεριέχεται στην ύλη.
6) Η υποστήριξη τοπικά είναι εξαιρετική, μέσω της αξιοποίησης του «συστήματος ολικής εξυπηρέτησης» που είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2008 και αφορά την απόλυτη υποστήριξη και την καθοδήγηση/ συμβούλευση από έμπειρα στελέχη σχετικά με τον αποτελεσματικότερο χειρισμό των λειτουργικών θεμάτων για την επιτυχή και ταχεία εξέλιξη των σπουδών.
7) Τα δίδακτρα καθορίζονται από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο όχι από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο με κερδοσκοπικά κριτήρια και γι’ αυτό είναι πολύ χαμηλά και χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση και κρυφά κόστη.
8) Η αξία του προγράμματος. Κατά τα δύο τελευταία χρόνια η τιμή της λίρας Αγγλίας (£) έχει διολισθήσει και συνεπακόλουθα το σύνολο των διδάκτρων που είναι εκφρασμένα σε € έχει πέσει μεταξύ 20 και 30%.
9) Η τιμή του προγράμματος στην Ελλάδα μάλιστα είναι κατά 41% φθηνότερη έναντι του αντίστοιχου προγράμματος πλήρους παρακολούθησης στο Εδιμβούργο, παρότι υπάρχει η πρόσθετη υποστήριξη του CeMS στην Ελλάδα.
10) Σε σύγκριση με άλλα, έστω και χαμηλότερης αξίας, η τιμή του ΜΒΑ του EBS είναι πολύ ελκυστική και μέχρι και 8.000 € χαμηλότερη!!
11) Αναγνωρισιμότητα και Ελκυστικότητα. Στον κόσμο των επιχειρήσεων το Edinburgh Business School κατέχει περίοπτη θέση αφού το 40% των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο με βάση την κατάταξη Fortune 500, έχουν στο δυναμικό τους αποφοίτους του προγράμματος ΜΒΑ.
12) Διεθνής και διαρκής καταξίωση. Τον Απρίλιο του 2010 (όπως το 2009 και 2008) η έγκριτη εφημερίδα Financial Times σε σχετική λίστα κατέταξε το Edinburgh Business School ως το πλέον (Νο 1) δημοφιλές πρόγραμμα ΜΒΑ στον κόσμο (http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/online-mba).
Η ευελιξία είναι καίριο δομικό στοιχείο των προγραμμάτων που παρουσιάζεται ως:
13) Ευελιξία χώρου, καθόσον δεν απαιτείται μετάβαση και διαβίωση στη Μεγ. Βρετανία για να σπουδάσει κάποιος σ’ ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο, αλλά αντίθετα σπουδάζει από τον προσωπικό του χώρο.
14) Ευελιξία χρονική, αφού ρυθμίζει τις σπουδές του χρονικά όπως βολεύει τον ίδιο, ανάλογα με τις εκάστοτε υποχρεώσεις του.
15) Ευελιξία ταχύτητας ή ρυθμού εφόσον επιλέγει ο ίδιος τον φόρτο εργασίας που θα δεχτεί και πότε θα επιταχύνει ή θα επιβραδύνει τον ρυθμό του, ανάλογα με τις επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις.
16) Ευελιξία οικονομική αφού δεν πληρώνει με δόσεις σε ορισμένο χρόνο, αλλά ανάλογα με το πόσα μαθήματα παίρνει κάθε φορά.
17) Ευελιξία σειράς ή αλληλουχίας μαθημάτων αφού δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα και μπορεί να επιλέγει κάθε φορά τα μαθήματα που τον ενδιαφέρουν.
Το Heriot Watt University του Εδιμβούργου (HWU), είναι ένα κρατικό πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1821 (και είναι το πρώτο τεχνολογικό πανεπιστήμιο στον κόσμο αφού οφείλεται στον πατέρα της Βιομηχανικής Επανάστασης, τον γνωστό Watt). Είναι επίσης διεθνούς φήμης για την καινοτομική εκπαίδευση και τις πρωτοπόρες πρακτικές του, χαρακτηριστικά στα οποία οφείλεται η εξέχουσα θέση του στην παγκόσμια πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας