Μεταπτυχιακά:
Marketing & Επικοινωνία

MSc Marketing Management

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Mediterranean College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2020, Ιανουάριος 2021
1 έτος full-time ή 2-3 έτη part-time
Master
Πλήρους , Μερικής
Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το MSc in Marketing Management είναι ιδανικό για όσους έχουν πρόσφατα αποκτήσει πρώτο πανεπιστημιακό πτυχίο ή αντίστοιχο τίτλο σπουδών σε ειδικότητα Διοίκησης Επιχειρήσεων ή συγγενική, και επιθυμούν να εξειδικευτούν στο Marketing. Πτυχιούχοι άλλων ειδικοτήτων μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν το MSc Marketing, με στόχο να αλλάξουν ή να διευρύνουν τις επαγγελματικές προοπτικές τους. Επιπλέον, το πρόγραμμα αποτελεί άριστη επιλογή για όλους όσους εργάζονται ήδη στον τομέα του Marketing και επιθυμούν να αποκτήσουν ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο, με στόχο να πιστοποιήσουν τις εμπειρικές τους γνώσεις.

Δικαιολογητικά εγγραφής
- Αντίγραφο τελευταίου τίτλου σπουδών (επικυρωμένο)
- Βιογραφικό σημείωμα (στα αγγλικά)
- Συστατικές επιστολές (2)
- Καλή γνώση Αγγλικών (επίπεδο IELTS 6.5 ή αντίστοιχο) *
- Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
- Φωτογραφίες (4)
- Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου (επικυρωμένο)

* Υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Business School του Mediterranean College είναι από τα πρώτα και πρωτοπόρα που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα, το 1977. Το MSc Marketing Management έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, TOP10 Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε σπουδές Marketing, σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη Guardian University Guide, 2020. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένο από τον κορυφαίο, βρετανικό επαγγελματικό φορέα Chartered Institute of Marketing, γεγονός που εγγυάται την εγκυρότητά του στην αγορά εργασίας.

Το περιεχόμενό του ανανεώνεται συνεχώς και περιλαμβάνει σύγχρονα μαθήματα, που δίνουν έμφαση στο διεθνή και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του marketing στη νέα ψηφιακή εποχή. Ως μεταπτυχιακό Διοικητικής στο Marketing διαφοροποιείται από άλλα προγράμματα, καθώς ξεπερνά το λειτουργικό (functional) επίπεδο εφαρμογής του Marketing και οδηγεί τους φοιτητές να σκέπτονται σε στρατηγικό (strategic) επίπεδο. Συνεπώς, το πρόγραμμα σε βοηθάει να ενισχύσεις τις διοικητικές και ηγετικές σου δεξιότητες και να αποκτήσεις αυτό που ζητούν οι σύγχρονες επιχειρήσεις από τα στελέχη marketing.

 

Τι θα μάθεις
Μέσα από το πρόγραμμα εμβαθύνεις στις βασικές αρχές του marketing και τις εφαρμόζεις σε ρεαλιστικά – προσομοιωμένα – επιχειρηματικά πλαίσια. Μαθαίνεις πώς να καταστρώνεις και να εφαρμόζεις στρατηγικά σχέδια marketing και να διαχειρίζεσαι επώνυμα προϊόντα (brands). Η έμφαση που δίνουμε στη δημιουργικότητα, σου επιτρέπει να αντιλαμβάνεσαι τις σύγχρονες επικοινωνιακές προκλήσεις και να τις προσεγγίζεις με καινοτόμο ματιά. Στη διάρκεια του προγράμματος, τονίζουμε την επίδραση του παγκοσμιοποιημένου οικονομικού περιβάλλοντος στην συμπεριφορά του καταναλωτή, τις επικοινωνίες στο marketing, το branding και την ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη.

Το περιεχόμενό του προγράμματος είναι πρακτικό και εφαρμοσμένο σε πραγματικές επιχειρήσεις, μέσω case studies, εκπαιδευτικών επισκέψεων, διαλέξεων από επισκέπτες καθητητές, mini projects και εργασίες. Επιστέγασμα είναι η διπλωματική εργασία, μέσα από την οποία ‘χτίζεις’ πάνω σε ότι έχεις διδαχθεί και εστιάζεις σε συγκεκριμένο τομέα marketing ή κλάδο του ενδιαφέροντός σου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι απόφοιτοι του προγράμματος κατέχουν τις γνώσεις και έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε εργαστούν σε διοικητικές θέσεις στον ευρύ χώρο του marketing, ενώ όσοι το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν περαιτέρω σπουδές για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.

Συγκεκριμένα οι πτυχιούχοι μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως στελέχη marketing, digital marketing, δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας:

  • σε εμπορικά τμήματα επιχειρήσεων και οργανισμών
  • σε διαφημιστικές εταιρίες
  • στα ΜΜΕ
  • σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων
  • σε εταιρείες ερευνών αγοράς
  • σε συμβουλευτικές εταιρείες
  • σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς
  • ως ελεύθεροι επαγγελματίες
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας