Μεταπτυχιακά:
Υγεία

MSc Rehabilitation (Μεταπτυχιακό στην Αποκατάσταση)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οκτώβριος 2021, Φεβρουάριος 2022
1 - 2 έτη
Master
Πλήρους , Μερικής
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους επαγγελμάτων Υγείας που εργάζονται με ποικίλες πληθυσμιακές ομάδες ασθενών και επιθυμούν να εξελιχθούν στο χώρο της Αποκατάστασης.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

  • Πρώτο πτυχίο από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού σε γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με την αποκατάσταση
  • Συστατικές Επιστολές
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
  • Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Ενθαρρύνεται η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στο πρόγραμμα και από υποψηφίους που δε διαθέτουν πρώτο πτυχίο, αλλά έχουν σχετική προϋπηρεσία και αποδεδειγμένες πρότερες γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;
✓ Τίτλος σπουδών από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Oxford Brookes University με έδρα την Οξφόρδη και πολυετή παράδοση στις σπουδές Επιστημών Υγείας.
✓ Αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας από το ΣΑΕΠ του Υπουργείου Παιδείας.
✓ Το μεταπτυχιακό δίνει την ευκαιρία για αναστοχασμό και κριτική αξιολόγηση σε πραγματικά κλινικά περιστατικά.
✓ Διεπιστημονική κλινική γνώση και εμπειρία που αποτελεί την πλέον σύγχρονη τάση στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες παροχής υγείας και κοινωνικής φροντίδας στον τομέα της αποκατάστασης.
✓ Δυνατότητα για συνεργασία με φοιτητές και διδάσκοντες διαφορετικών ειδικοτήτων οι οποίοι εξειδικεύονται με διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες στον τομέα της αποκατάστασης.
✓ Εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη με μελέτες περιπτώσεων και τη διαχείρισή τους υπό την εποπτεία έμπειρων επαγγελματιών.
✓ Ευελιξία στην επιλογή μαθημάτων ανάλογα με τον κλάδο αποκατάστασης που επιθυμεί ο φοιτητής να ακολουθήσει (παιδιατρικό, ενηλίκων, νευρολογικό, μυο-σκελετικό κ.α.).
✓ Σε όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών έχουν ενταχθεί εμπειρικά δεδομένα από το σημαντικό ερευνητικό έργο της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
✓ Μαθήματα στα εξειδικευμένα εργαστήρια του Κολλεγίου με υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Περιγραφή προγράμματος
Απαντώντας στις σύγχρονες απαιτήσεις της επιστήμης και της αγοράς εργασίας, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Αποκατάσταση (MSc Rehabilitation) δίνει στον φοιτητή τη δυνατότητα να επιλέξει τον κλάδο που θέλει να εξειδικευτεί (νευρολογική αποκατάσταση/ θεραπευτική άσκηση / παιδιατρική αποκατάσταση) από την έναρξη του προγράμματος σπουδών.
Το πρόγραμμα σπουδών διακρίνεται από τη διεπιστημονικότητα, την πιο επίκαιρη τάση στην σύγχρονη πρακτική της αποκατάστασης. Με την διεπιστημονική προσέγγιση, διδάσκοντες διαφορετικών ειδικοτήτων μεταδίδουν γνώση και εμπειρία στους φοιτητές επιτρέποντας έτσι την ολιστική θεώρηση στην διαχείριση των περιστατικών αποκατάστασης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών δίνονται τα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα τα οποία εφαρμόζονται σε πραγματικά περιστατικά. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να έχουν συνεργασία με ερευνητές και να διεξάγουν την δική τους έρευνα στο πλαίσιο της διπλωματικής μεταπτυχιακής εργασίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το πρόγραμμα σπουδών βοηθά τον απόφοιτο να αναπτύξει τον επιστημονικό συλλογισμό, επιτρέποντάς του να ασχοληθεί με ζητήματα αποκατάστασης χρησιμοποιώντας σύγχρονα μοντέλα αποκατάστασης βασισμένα σε έρευνα. Αυτό κατατάσσει τον απόφοιτο του προγράμματος σε εξειδικευμένο επαγγελματία της αποκατάστασης, της εκπαίδευσης και της έρευνας δημιουργώντας νέες δυνατότητές καριέρας. Συγκεκριμένα οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν:

  • Να εργαστούν ως ειδικοί αποκατάστασης, υγιών ή/και ασθενών πληθυσμιακών ομάδων, αθλητών, πρωταθλητών κ.λπ. στο πλαίσιο διεπαγγελματικής ομάδας.
  • Να αναζητήσουν σταθερή εργασία σε κέντρα αποκατάστασης, νοσοκομεία, θεραπευτήρια κ.λπ.
  • Να συνεχίσουν για διδακτορικές σπουδές σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας