Μεταπτυχιακά:
Πληροφορική

MSc Data Science (Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Δεδομένων)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Φεβρουάριος 2021, Οκτώβριος 2021
1 έτος
Master
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευρεία γκάμα πτυχιούχων και επαγγελματιών που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στο χώρο της Λογιστικής και των Χρηματοοικονομικών.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

 • Πρώτο πτυχίο από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού οποιασδήποτε ειδικότητας
 • Συστατικές Επιστολές
 • Αστυνομική Ταυτότητα
 • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
 • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Ενθαρρύνεται η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στο πρόγραμμα και από υποψηφίους που δε διαθέτουν πρώτο πτυχίο, αλλά έχουν σχετική προϋπηρεσία και αποδεδειγμένες πρότερες γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;
✓ Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το κορυφαίο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Oxford Brookes University.
✓ Αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας με ελληνικά ΑΕΙ από το ΣΑΕΠ του Υπουργείου Παιδείας.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της Επιστήμης.
✓ Μαθήματα σχεδιασμένα ώστε να δίνουν τη δυνατότητα απαλλαγής από θεματικές ενότητες στις εξετάσεις της διεθνούς κύρους πιστοποίησης ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) για σταδιοδρομία ως ορκωτός λογιστής.
✓ Δυνατότητα παρακολούθησης αγγλόφωνου προγράμματος για όσους στοχεύουν να ακολουθήσουν καριέρα στο εξωτερικό.
✓ Εξειδικευμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική το οποίο εφαρμόζει τη θεωρία στην πράξη και παρέχει στους φοιτητές τις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει κάθε σύγχρονο Στέλεχος Λογιστηρίου και Οικονομικής Διεύθυνσης.
✓ Προοπτικές γρήγορης επαγγελματικής εξέλιξης σε ανώτερες διοικητικές θέσεις επιχειρήσεων κάθε κλάδου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
✓ Σύγχρονα μαθήματα που καλύπτουν όλες τις επιμέρους θεματικές περιοχές της Λογιστικής, Ελεγκτικής και Χρηματοοικονομικής, μεταξύ των οποίων και καινοτόμες λειτουργίες όπως: εκμάθηση πραγματικών λογιστικών πληροφοριακών συστημάτων, εφαρμογές ελεγκτικής με χρήση πραγματικών δεδομένων, προσομοίωση χρηματιστηριακών επενδύσεων, αξιολόγηση νέων επενδύσεων με τη μελέτη πραγματικών περιπτώσεων.
✓ Παράλληλη παρακολούθηση σεμιναρίων/πιστοποιήσεων από διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων αλλά και από φορείς με διεθνή αναγνώριση με στόχο τη δικτύωση των φοιτητών με το Ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.
✓ Διεθνής αναγνώριση του τίτλου σπουδών και επαγγελματικές προοπτικές εντός και εκτός Ελλάδας, μέσω του γραφείου σταδιοδρομίας και του δικτύου συνεργαζόμενων επιχειρήσεων με το Κολλέγιο.
✓ Δυνατότητα εκπαίδευσης σε πραγματικές συνθήκες στο Εργαστήριο Προσομοίωσης Εικονικής Επιχείρησης του Κολλεγίου.

Περιγραφή Προγράμματος
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (MSc) στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική ξεχωρίζει διότι παρέχει στους φοιτητές την ευκαιρία να αποκτήσουν το ακαδημαϊκό υπόβαθρο αλλά και τις πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου να είναι σε θέση να διαμορφώνουν τη χρηματοοικονομική πολιτική των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το MSc Accounting & Finance ενσωματώνει όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και σύγχρονες πτυχές των συγκεκριμένων Επιστημών με στόχο οι απόφοιτοι του προγράμματος να είναι σε θέση να αποκτήσουν βαθιά γνώση όλου του φάσματος των λογιστικών εργασιών. Μέσα από την εκπαίδευση σε πραγματικές περιπτώσεις, τη διαδραστική, συμμετοχική αλλά και πρακτική διδασκαλία, οι φοιτητές αποκτούν τις απαραίτητες διοικητικές δεξιότητες με σκοπό τον λογιστικό και χρηματοοικονομικό προγραμματισμό της επιχείρησης που θα αναλάβουν.
Ο υψηλός βαθμός εξειδίκευσης των διδασκόντων, σε συνδυασμό με την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πείρα, κάνουν τη φοίτηση μια ξεχωριστή εμπειρία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το πρόγραμμα MSc Accounting & Finance προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ανώτερες θέσεις στον κλάδο της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε όλους τους κλάδους της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας ως:

 • Στελέχη Λογιστηρίου και Οικονομικής Διεύθυνσης μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
 • Στελέχη Διοίκησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
 • Σύμβουλοι επιχειρήσεων με εξειδίκευση την παροχή λογιστικών και χρηματοοικονομικών συμβουλών
 • Στελέχη και αναλυτές σε χρηματιστηριακές εταιρείες.
 • Τραπεζικά Στελέχη
 • Ελεύθεροι επαγγελματίες, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας τη δική τους επιχείρηση παροχής ανεξάρτητων λογιστικών και χρηματοοικονομικών συμβουλών
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας