Μεταπτυχιακά:
Εκπαίδευση

Εμψύχωση ομάδας με τη Συνθετική Παιγνιόδραση

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Εμψύχωσις - Παιχνίδι - τέχνη - τρόπος ζωής - Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης & Συμβουλευτικής
ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2021
2 έτη
Master
Μερικής
Ελληνικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στόχοι: Η κατανόηση & η σημαντικότητα του ρόλου του Εμψυχωτή ομάδων ως μια αέναη διαδικασία εκπαίδευσης & τρόπου ζωής. Η απόκτηση θεωρητικών & βιωματικών και δεξιοτήτων της μεθόδου.

Απευθύνεται σε: ειδικότητες των ανθρωπιστικών επιστημών (Κοινωνικούς Λειτουργούς, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Θεραπευτές), άτομα με ευθύνη Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Καλλιτέχνες, Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων καθώς και σε άτομα κάθε ειδικότητας που εργάζονται με ομάδες (παιδιών ή ενηλίκων) και ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν τη μέθοδο αυτούσια ή να τη συνθέσουν με το δικό τους γνωστικό αντικείμενο.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα βαθιάς γνωριμίας με το βιωματικό θεατρικό παιχνίδι, την εμψύχωση & τις τέχνες που αφορά αυτούς που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να το αξιοποιήσουν στα πλαίσια της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
Η Συνθετική Παιγνιόδραση είναι μία βιωματική μέθοδος Εκπαίδευσης, Συμβουλευτικής & Εμψύχωσης ομάδων που προσεγγίζει αυτή τη σύνθεση, χρησιμοποιώντας διαφορετικές βιωματικές μεθόδους & τεχνικές.
Απευθύνεται σε όσους εργάζονται με ομάδες όλων των ηλικιών και επιθυμούν να την εφαρμόσουν αυτούσια ή να τη συνθέσουν με το δικό τους γνωστικό αντικείμενο.
Πρόκειται για μια διαρκή προσπάθεια έρευνας & πειραματισμού, έμπνευσης, μύησης, τροφοδότησης ενέργειας και τρόπου ζωής που μπορεί να εφαρμοστεί στην εκπαίδευση, τη διδασκαλία, τη θεραπεία.
Αποσκοπεί να εμπνεύσει τον συντονιστή ομάδας, να εμπλουτίσει τα εκφραστικά του μέσα, αξιοποιώντας τα δημιουργικά στην διδακτική διαδικασία. Να εξασκήσει τεχνικές εμψύχωσης & να βελτιώσει την μεταδοτική του ικανότητα. Να προσεγγίσει τρόπους ένταξης του παιχνιδιού στην ομάδα, με στόχο την καλύτερη κατανόηση του γνωστικού αντικειμένου και τη μετατροπή του σε μια δημιουργική & γόνιμη εμπειρία.

Εμψύχωση: Φρόσω Μπενετή, Θεοδώρα Ζαφειροπούλου

Θεματικές ενότητες:

  • Συνθετική Παιγνιόδραση – Βιωματικές τεχνικές
  • Τέχνη & Τεχνική της Εμψύχωσης ομάδας
  • Το βιωματικό παιχνίδι στην εκπαίδευση
  • Θέατρο: Θεωρία & Τεχνική
  • Θεατρικό παιχνίδι
  • Κίνηση– Σωματική έκφραση – Έκθεση
  • Μουσικοκινητική αγωγή

Θέσεις: 15 / έτος

Δηλώστε συμμετοχή στο δωρεάν Open day γνωριμίας (18-19/09 2021) με τη μέθοδο της Συνθετικής Παιγνιόδρασης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια προγράμματος: 350 ώρες (1 ΣΚ / μήνα στη διάρκεια δύο ετών)

Προοπτικές: Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να συνθέσουν τη μέθοδο με το δικό τους γνωστικό αντικείμενο, να οργανώσουν & να συντονίσουν τη δική τους ομάδα. Μπορούν επίσης να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Συμβουλευτικής, να πιστοποιηθούν ως Σύμβουλοι – Εμψυχωτές ομάδας από την Ελληνική (Ε.Ε.Σ.) και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (E.A.C.) και να εργαστούν ως Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα & το εξωτερικό.

Πιστοποίηση: Πιστοποίηση Level 7 επιπέδου Master από τον N.O.C.N. της Αγγλίας

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας