Μεταπτυχιακά:
Ψυχολογία

MSc Applied Psychology: Health Psychology and Counselling

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Mediterranean College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2020
2 έτη
Master
Πλήρους
Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Προϋποθέσεις εισαγωγής:
Απόφοιτοι Πανεπιστημίου ή κολλεγίου με προπτυχιακό τίτλο σπουδών Ψυχολογίας.
Απόφοιτοι Πανεπιστημίου ή κολλεγίου με προπτυχιακό τίτλο σπουδών στις κοινωνικές επιστήμες ή σε τομέα που περιέχει σημαντικό στοιχείο της Ψυχολογίας.

Δικαιολογητικά εγγραφής:
Αντίγραφο τελευταίου τίτλου σπουδών
Βιογραφικό σημείωμα (στα αγγλικά)
Συστατικές επιστολές (2)
Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου IELTS (6.5) ή αντίστοιχο *
Αντίγραφο ποινικού μητρώου
Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
Φωτογραφίες (2)
Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου

* Υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα και επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το MSc in Applied Psychology: Health Psychology and Counselling έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους φοιτητές να εργαστούν αποτελεσματικά ως ψυχολόγοι υγείας με τους ασθενείς, φροντιστές και άλλους επαγγελματίες, αποκτώντας τις βασικές θεωρητικές και εμπειρικές γνώσεις καθώς και τις βασικές δεξιότητες συμβουλευτικής, με έμφαση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του επαγγέλματος. Το πρόγραμμα καλύπτει τις ψυχολογικές θεωρίες της υγείας και της ασθένειας, τονίζοντας τη σημασία της προαγωγής της υγείας, της πρόληψης των κινδύνων και της αλλαγής της συμπεριφοράς. Το πρόγραμμα υπογραμμίζει επίσης τη σημασία των εμπειρικών στοιχείων, της νομοθεσίας, της δεοντολογίας και των συναφών συνθηκών (π.χ. κοινωνικών, πολιτικών) και των σχετικών με την υγεία νομοθεσιών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι (6) μαθήματα των 20 διδακτικών μονάδων (credits) και μια μεταπτυχιακή ερευνητική εργασία (60 διδακτικές μονάδες).

Μέσω της ενότητας «Therapeutic Counselling Skills in Action», οι φοιτητές θα συμμετάσχουν σε εποπτευόμενη πρακτική άσκηση και θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία που θα συμπληρώσει τη μάθησή τους στο πρόγραμμα και την εξειδίκευσή τους ως ψυχολόγοι υγείας. Η εύρεση πλαισίου πρακτικής και η ικανοποίηση των σχετικών απαιτήσεων του πλαισίου είναι ευθύνη των φοιτητών, ωστόσο το Κολλέγιο υποστηρίζει την εύρεση κατάλληλου πλαισίου, μέσω του δικτύου συνεργαζόμενων φορέων και ιδρυμάτων. Οι φοιτητές πρέπει να συγκεντρώσουν ένα ελάχιστο σύνολο 100 ωρών πρακτικής και 20 ωρών εποπτείας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε διαφορετικά πλαίσια, όπως:

  • νοσοκομεία και κλινικές
  • σε προγράμματα προώθησης της υγείας / πρόληψης ασθενειών
  • ως ερευνητές
  • ΜΚΟ
  • μονάδες υγείας
  • ως ελεύθεροι επαγγελματίες – σύμβουλοι

Επίσης, οι απόφοιτοι έχουν δυνατότητα ακαδημαϊκής συνέχισης των σπουδών τους για διδακτορικό αλλά και δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης στο εξωτερικό.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας