Μεταπτυχιακά:
Ψυχολογία

M.Sc. στην Παιδοψυχολογία

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS
ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2017
12-24 μήνες
Master
Πλήρους , Μερικής
Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Προϋποθέσεις για την εγγραφή σας στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του ICPS:
1. Πανεπιστημιακό πτυχίο κατά προτίμηση στην Ψυχολογία ή σε παρεμφερή κλάδο (να καλύπτει όμως μαθήματα ψυχολογίας).
2. Γνώση Αγγλικής γλώσσας επιπέδου IELTS 6.5, TOEFL 550 (213 Computerized) ή αντίστοιχο. Εξαιρούνται όσοι έχουν ολοκληρώσει προπτυχιακές σπουδές στην Αγγλική γλώσσα.
3. Θα προτιμηθούν όσοι έχουν ολοκληρώσει ερευνητική πτυχιακή εργασία κατά τις προπτυχιακές σπουδές τους.
4. Δυο χρόνια εργασιακής εμπειρίας είναι επιθυμητά, αλλα όχι απαραίτητα.
5. Πολύ καλή γνώση (σε επίπεδο πρώτου πτυχίου) Έρευνας & Μεθοδολογίας με χρήση SPSS. (Όποιος δεν καλύπτει το παραπάνω, μπορεί να παρακολουθήσει ενα ειδικό εντατικό πρόγραμμα στο ICPS).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το μεταπτυχιακό αυτό του Τμήματος Ψυχολογίας, σε συνεργασία με το Βρετανικό κρατικό πανεπιστήμιο του Central Lancashire, αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης Παιδοψυχολογίας στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα εντρυφά στη μελέτη των διαδικασιών και μηχανισμών που ενεργοποιούνται, καθ’ όλη τη διάρκεια της βιολογικής και διανοητικής ανάπτυξης του εμβρύου σε ενήλικα.

Το εξειδικευμένο αυτό μεταπτυχιακό (M.Sc.) στοχεύει στην ανάπτυξη εκτεταμένων γνώσεων σε θέματα βιολογικής, γνωστικής, κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών. Συνάμα, βοηθά στην κατανόηση της διαφορετικότητας της παιδικής αντίληψης και των παιδικών ικανοτήτων συγκριτικά με τους ενήλικες, ενώ αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οι παιδικές εμπειρίες επηρεάζουν τη μεταγενέστερη ανάπτυξη του ατόμου.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι σπουδαστές μελετούν την εξέλιξη της Παιδοψυχολογίας παγκοσμίως, τις τάσεις και τις τακτικές, καθώς και τα πιο σύγχρονα επιστημονικά ευρήματα μέσω ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών. Συγχρόνως, ενισχύεται η μελέτη και κατανόηση φαινομένων κακοποίησης παιδιών, παιδικής βίας και επιθετικότητας, προβλημάτων εκπαίδευσης, επιρροής διαζυγίων κτλ. και πώς αυτά εκδηλώνονται στην Ελλάδα συγκριτικά με το εξωτερικό. Το πρόγραμμα, επιπλέον, αναπτύσσει τις γνώσεις και ικανότητες των σπουδαστών σε θέματα ψυχολογικών αξιολογήσεων, ερευνητικής μεθοδολογίας και στατιστικής, καθώς και την ερευνητική τους εμπειρία, μέσω της επιβλεπόμενης πτυχιακής τους εργασίας.

Δομή Προγράμματος
Το πρόγραμμα αποτελείται από δυο μέρη. Το πρώτο περιλαμβάνει μια σειρά μαθημάτων σε εξειδικευμένα θέματα παιδοψυχολογίας, καθώς και ερευνητικής μεθοδολογίας, συγχρόνως με πρακτική άσκηση, ενώ το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει το σχεδιασμό, υλοποίηση, ανάλυση και ερμηνεία των ευρημάτων μιας εμπειρικής έρευνας, η οποία θα συνεισφέρει επιστημονικά στην πρόοδο του συγκεκριμένου τομέα.

Συγκεκριμένα, τα παραπάνω αναλύονται ως εξής:
1. Psychological Aspects of Child Abuse.
2. Infant Behaviour & Development.
3. Reading Development & Disability.
4. Advanced Topics in Developmental Psychology.
5. Advanced Methods in Psychology.
6. Advanced Workplace Credit.
7. Advanced Psychology Project.

Σύντομα, διαθέσιμα προς επιλογή θα είναι και τα εξής μαθήματα:
1. Peer Relations in Childhood.
2. Developmental Origins of Sexual Preferences.
3. Adult Child Interaction.
4. Children & New Technology.

Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση
Η αξιολόγηση όλων των παραπάνω μαθημάτων γίνεται μέσω γραπτών εργασιών, παρουσιάσεων, ερευνητικών εργασιών, ερευνητικής πτυχιακής και πρακτικής άσκησης (100% coursework).

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας