Μεταπτυχιακά:
Μηχανολογία & Τεχνολογία

MSc Electronic Systems Engineering (Μεταπτυχιακό Ηλεκτρονικών Μηχανικών)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2020
1 έτος
Master
Πλήρους
Αγγλικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc Electronic Engineering σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται από το Βρετανικό Επιμελητήριο Μηχανικών στο πρότυπο Επαγγελματικών Ικανοτήτων Μηχανικών (UK-SPEC).

Δίνει έμφαση στην πρακτική εφαρμογή και την κάλυψη του χάσματος θεωρητικών και πρακτικών δεξιοτήτων μέσω ενός αριθμού πρακτικών ασκήσεων εργαστηρίου, τις σημειώσεις και το υλικό μαθημάτων. Παρέχει state-of-the-art, σχετικές και σύγχρονες δεξιότητες που θα ενισχύσουν τις ικανότητες των φοιτητών στην άσκηση του επαγγέλματος. Διευρύνει τις γνώσεις ηλεκτρονικής τεχνολογίας και ενισχύει την ικανότητα εφαρμογής νέων τεχνολογιών στο σχεδιασμό και την αναβάθμιση σύγχρονων συστημάτων.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μελετώνται βασικά και ανώτερα θέματα της επιστήμης ηλεκτρονικής μηχανικής. Με μια ποικιλία μεθόδων αξιολόγησης ενθαρρύνει την βαθύτερη κατανόηση και επιτρέπει την ανάπτυξη των απαραίτητων ικανοτήτων για επιτυχή άσκηση του επαγγέλματος. Για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών κάθε φοιτητής αναλαμβάνει ένα τετράμηνο έργο (διατριβή), κατά τη διάρκεια του οποίου εφαρμόζονται στην πράξη οι γνώσεις που αποκτήθηκαν. Το project είναι προσαρμοσμένο στα ατομικά ενδιαφέροντά του κάθε φοιτητή και μπορεί να πραγματοποιηθεί στα εργαστήρια ηλεκτρονικών μηχανικών του κολλεγίου ή σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;
✓Το πρώτο και μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου (master) στην επιστήμη των Ηλεκτρονικών Μηχανικών, που παρέχεται στην Ελλάδα.
✓Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων και πτυχιούχων ελληνικών ΤΕΙ στον κλάδο των Ηλεκτρονικών Μηχανικών.
✓Απόκτηση επαγγελματικών προσόντων σε δυναμικά μεταβαλλόμενες πτυχές της επιστήμης των Ηλεκτρονικών Μηχανικών.
✓Δυνατότητα παράλληλης παρακολούθησης του σεμιναριακού προγράμματος Efficient Embedded System Design, που οδηγεί σε πιστοποίηση από την κορυφαία εταιρεία ARM. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ARM Certified CPDE Training Partner, σήμερα ο μοναδικός στη Νότια Ευρωπαϊκή Ένωση.
✓Έμφαση στην μάθηση μέσω εργαστηριακής έμπρακτης εφαρμογής και σχεδίασης ηλεκτρονικών συστημάτων, και όχι μόνο στην ανάπτυξη θεωρητικών γνώσεων.
✓Διεύρυνση γνώσεων ηλεκτρονικής τεχνολογίας και ενίσχυση ικανοτήτων στο σχεδιασμό και εφαρμογή νέων τεχνολογιών και σύγχρονων συστημάτων.
✓Πειραματισμός σε μια σειρά από kit ενσωματωμένων συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων μηχανισμών κίνησης και ελέγχου.
✓Πρόσβαση σε εργαστηριακό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας και μέτρησης για RF και ασύρματα συστήματα.
✓Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας