Μεταπτυχιακά:
Μηχανολογία & Τεχνολογία

MSc Civil Engineering and the Built Environment (Μεταπτυχιακό Πολιτικών Μηχανικών και Δομημένου Περιβάλλοντος

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2020
1 έτος
Master
Πλήρους
Αγγλικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Πολιτικός Μηχανικός είναι ένα από τα παλαιότερα επαγγέλματα στον κόσμο που συνεχώς επικαιροποιείται με βάση την σύγχρονη κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Civil Engineering & the Built Environment, έχει ως στόχο τη δημιουργία εξειδικευμένων επαγγελματιών Πολιτικών Μηχανικών με σύγχρονες δεξιότητες και επιστημονικό υπόβαθρο, που ασχολούνται με την σχεδίαση, ανάλυση και επίβλεψη κατασκευών του δομημένου χώρου με σκοπό την ανάπτυξη των τεχνικών και κοινωνικών υποδομών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών της κοινωνίας.

Ο τομέας δραστηριότητας των Πολιτικών Μηχανικών είναι πολυκλαδικός και πολυποίκιλος και αφορά θέματα που συνδέονται με τον προγραμματισμό, την μελέτη, την επίβλεψη κατασκευής, την διαμόρφωση και συντήρηση κτιρίων και δρόμων, γεφυρών, λιμανιών, φραγμάτων, παράκτιων υποδομών, αερολιμένων, συστημάτων τροφοδοσίας νερού, παροχή καθαρού νερού, ορυχείων, εκσκαφών κτλ.

Το πρόγραμμα σπουδών MSc Civil Engineering έχει σύγχρονο και ρεαλιστικό προσανατολισμό και απευθύνεται σε επαγγελματίες μηχανικούς του χώρου της κατασκευαστικής βιομηχανίας. Τα μαθήματα του προγράμματος αναλύουν προχωρημένες έννοιες που σχετίζονται με την επιστήμη του πολιτικού μηχανικού, της κατασκευαστικής τεχνολογίας και της διαχείρισης τεχνικών έργων και ολοκληρώνουν σε βάθος το γνωστικό υπόβαθρο των αποφοίτων έτσι ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν την μελέτη πολύπλοκων τεχνικών έργων. Η διδασκαλία του προγράμματος περιλαμβάνει διαλέξεις, σεμινάρια, προσκεκλημένους ομιλητές, παρουσίαση και ανάλυση πραγματικών case-studies και επισκέψεις σε τεχνικές εταιρείες και σημαντικά τεχνικά έργα κατά την διάρκεια της κατασκευής τους.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;
✓Το πρώτο και μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου (master) στην επιστήμη των Πολιτικών Μηχανικών, που παρέχεται στην Ελλάδα.
✓Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων και πτυχιούχων ελληνικών ΤΕΙ στον κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών.
✓Πραγματοποίηση ερευνητικής μεταπτυχιακής εργασίας στα πιο σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια: Εργαστήριο Σκυροδέματος, Mηχανικής των Υλικών, Εδαφομηχανικής, Υδραυλικής, Γεωδαισίας και Τεχνικής Γεωλογίας κ.λπ.
✓Εξειδίκευση στην επιστήμη των Πολιτικών Μηχανικών με έμφαση σε όλες τις σύγχρονες υπο-ειδικότητες και δραστηριότητες του τομέα και της κατασκευαστικής βιομηχανίας.
✓Εκπόνηση εργασιών και μελετών σε πραγματικά έργα πολιτικού μηχανικού και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από έμπειρους μελετητές μηχανικούς.
✓Ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας