Μεταπτυχιακά:
Ψυχολογία

*MSc Counselling (with CBT)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Aegean Omiros College
ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2017, Ιανουάριος 2018
2 έτη
Master
Μερικής
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

- Πτυχίο Ψυχολογίας
- Αγγλικά: IELTS Level 6.5. or TOEFL score of 575 or 230 computer based (μόνο για αγγλόφωνα προγράμματα)
- Δυνατότητα Αναγνώρισης Μαθημάτων από συναφή προγράμματα υπό προϋποθέσεις

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Tο Aegean College προσφέρει στην Ελλάδα, σε συνεργασία με κρατικό βρετανικό πανεπιστήμιο, ένα υψηλών προδιαγραφών μεταπτυχιακό πρόγραμμα συμβουλευτικής ψυχολογίας.

Ένα μεταπτυχιακό ειδικά σχεδιασμένο να προσφέρει υψηλού επιπέδου κατάρτιση καλύπτοντας εύρος Τεχνικών Συμβουλευτικής.

Με θεματικές που αγγίζουν την ατομική και ομαδική Συμβουλευτική, καθώς και τη Συμβουλευτική Οικογένειας και Ζευγαριών, το μεταπτυχιακό αυτό, στόχο έχει να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τους εντάξουν ενεργά στον Τομέα. Παράλληλα θα αναπτύξει τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητές τους μέσω τόσο της θεωρητικής όσο και της βιωματικής διδασκαλίας. Βασικό στοιχείο αποτελεί η εκμάθηση Τεχνικών και Μεθόδων Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους όσον αφορά στους επαγγελματίες των οποίων κεντρικό σημείο αναφοράς είναι ο Άνθρωπος.

Σε όλα τα μαθήματα οι φοιτητές έρχονται σε επαφή τόσο με το θεωρητικό πλαίσιο των διαφορετικών Σχολών Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας όσο και με τις δεξιότητες που απαιτούνται για την πρακτική τους εφαρμογή.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του προγράμματος συμβουλευτικής ψυχολογίας, αφού καταρτισθούν στις πιο πρόσφατες θεωρητικές εξελίξεις, θα εκπαιδευτούν μέσω μαθημάτων προσομοίωσης και πρακτικής άσκησης αναπτύσσοντας έτσι κριτικό πνεύμα, καθώς και επαγγελματικές και κλινικές δεξιότητες.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα συμβουλευτικής ψυχολογίας συμπεριλαμβάνει σειρά από εργαστηριακή εκπαίδευση και εξατομικευμένη-εποπτευόμενη και αξιολογούμενη κλινική πρακτική σε πλαίσια, φορείς και ιδρύματα με τα οποία το Aegean College συνεργάζεται.

Μαθήματα

  • Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Βασικές Δεξιότητες Τεχνικών Συμβουλευτικής (Theoretical perspectives and fundamental skills of experiential counselling techniques)
  • Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Βασικές Δεξιότητες Τεχνικών Συμβουλευτικής Οικογένειας (Theoretical perspectives and fundamental skills of experiential family counselling techniques)
  • Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Βασικές Δεξιότητες Τεχνικών Συμβουλευτικής Ομάδων (Theoretical perspectives and fundamental skills of experiential group counselling techniques)
  • Εφαρμογή στην Πράξη της Συμβουλευτικής Ζευγαριών και Οικογένειας (Applications to practice of couple and family counselling techniques)
  • Εφαρμογή στην Πράξη της Συμβουλευτικής Ομάδων (Applications to practice of group counselling techniques)
  • Τεχνικές και Μέθοδοι βελτίωσης Προσωπικών και Επαγγελματικών Δεξιοτήτων (Δεξιότητες Προσωπικής Ανάπτυξης) [Techniques and Methods to improve personal and professional skills (Personal Development)]
  • Μεθοδολογία Έρευνας στην Εκπαίδευση (Research Methodology in Education)
  • Μεταπτυχιακή Εργασία (Post-Graduate Dissertation)

*υπό έγκριση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Aegean College προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές δωρεάν μαθήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σταδιοδρομία
Πτυχιούχοι από τους χώρους των ανθρωπιστικών, κοινωνικών επιστημών και των επιστημών της υγείας, επαγγελματίες: παιδαγωγοί κι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, λογοπεδικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.λπ. μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα για να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους γνώσεις και δεξιότητές στις Τεχνικές Συμβουλευτικής και Προσωπικής Ανάπτυξης.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας