Μεταπτυχιακά:
Μηχανολογία & Τεχνολογία, Art & Design

MArch Arhitecture and Urbanism (RIBA Part 2) (Μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική και τον Αστικό Σχεδιασμό)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2020
2 έτη
Master
Πλήρους
Αγγλικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το MArch Architecture and Urbanism είναι ένα πρόγραμμα σπουδών που στοχεύει στην κατάρτιση και ολοκλήρωση των επαγγελματικών και δημιουργικών δεξιοτήτων για μια επιτυχημένη καριέρα ως αρχιτέκτονας. Η δομή του παρέχει ένα διεπιστημονικό περιβάλλον μάθησης, απαραίτητο στο σημερινό σύνθετο επαγγελματικά αρχιτεκτονικό κόσμο. Η εκπαιδευτική αυτή διαδικασία υποστηρίζεται με την τεχνική και επαγγελματική κατάρτιση στο πλαίσιο της διαδικασίας σχεδιασμού , συμπεριλαμβανομένης της θεωρητικής κατάρτισης σε θέματα πολιτισμού, τόπου, πολεοδομίας, επαγγελματικής πρακτικής , τεχνολογίας, αειφορίας και περιβαλλοντικού σχεδιασμού κτιρίων και συνόλων.
Στο πρώτο έτος σπουδών, μέσα από τα σχεδιαστικά εργαστήρια με ειδικό θεματικό πλαίσιο, διαμορφώνεται η προσέγγιση της διαδικασίας σχεδιασμού σε σύνθετα αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά θέματα. Στο δεύτερο έτος εκπονείται η διπλωματική εργασία κατά την οποία ζητείται να αναπτυχθεί τόσο το θεωρητικό όσο και το σχεδιαστικό πλαίσιο σε συγκεκριμένες ερωτήσεις με ολοκληρωμένες προτάσεις σχεδιασμού.
Η διπλωματική εργασία χρησιμεύει έτσι ως η μετάβαση από την ολοκλήρωση των σπουδών στην επαγγελματική πρακτική. Το πρόγραμμα στηρίζεται στην πεποίθηση ότι οι απόφοιτοι στην αρχιτεκτονική θα πρέπει να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις που θέτει η σύγχρονη κοινωνία για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;
- Το πρώτο και μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου (master) στην Αρχιτεκτονική, που παρέχεται στην Ελλάδα.
- Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων στον κλάδο της Αρχιτεκτονικής.
- Η μεγαλύτερη επένδυση σε σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια: Εργαστήριο Επεξεργασίας Ξύλου, Μετάλλου, Πλαστικού, Μικρής Κλίμακας, Μεγάλης Κλίμακας 1:1, Εκμαγείων, Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης κ.λπ.
- Εκπαιδευτικές επισκέψεις για προσομοίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, σε τοποθεσίες (sites) και οικισμούς με σκοπό την ανάληψη αρχιτεκτονικού project.
- Εργασίες με πραγματικά οικοδομικά υλικά και αντίστοιχες κατασκευαστικές διαδικασίες σε κλίμακα 1:1, όχι μόνο σε μακέτα.
- Ετήσια έκθεση (Year Show) με τα έργα των φοιτητών ανοιχτή στο κοινό και τα media στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το πρόγραμμα MArch Architecture and Urbanism αποτελεί τη φυσική συνέχεια των Βρετανικών προπτυχιακών προγραμμάτων Αρχιτεκτονικής, καθώς η επιτυχής ολοκλήρωσή του συμπληρώνει τον κύκλο σπουδών που απαιτούνται για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στον κλάδο.
Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εξασκήσουν το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα, είτε εργαζόμενοι σε αρχιτεκτονικά γραφεία και γραφεία μελετών, είτε ανοίγοντας το δικό τους αρχιτεκτονικό γραφείο / επιχείρηση.  

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας