Μεταπτυχιακά:
Art & Design

Master of Arts in Design

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
AKTO - Art & Design College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φεβρουάριος 2020, Οκτώβριος 2020
1-2 έτη
Master
Πλήρους , Μερικής, Εξ' Αποστάσεως
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις συγγενείς ειδικότητες του Design και των Τεχνών (αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, διακοσμητές, γραφίστες, εικονογράφους, web – designers, φωτογράφους, 3D Animators, κομίστες, σχεδιαστές βιομηχανικών προϊόντων, σχεδιαστές μόδας – ενδυματολόγους), αλλά και σε πτυχιούχους συναφών ειδικοτήτων με αγάπη για τις Τέχνες, το design, την επικοινωνία, τη δημιουργία, τις κατασκευές, τον πειραματισμό και τις νέες τεχνολογίες.

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα περνούν από συνέντευξη σε επιτροπή αξιολόγησης, που ορίζεται ειδικά για το σκοπό αυτό, κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα συνεντεύξεων είναι να ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. Να είναι Πτυχιούχοι Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. ή Ανώτατων και Ανώτερων Σχολών του εξωτερικού στις προαναφερθείσες ή συναφείς σε αυτές ειδικότητες.
2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν να γίνουν δεκτοί ως υποψήφιοι, επαγγελματίες με αποδεδειγμένη -τουλάχιστον- πενταετή επαγγελματική εμπειρία υψηλού επιπέδου, χωρίς τα προαναφερθέντα τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πρόγραμμα Master of Arts in Design είναι το μοναδικό διακλαδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Design στην Ελλάδα. Λειτουργεί στην Αθήνα από το 2003 και στη Θεσσαλονίκη από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2015-16, με την επικύρωση του κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου, Middlesex University.
Προσφέρει την ευκαιρία σε designers και καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, να αναπτυχθούν μέσα από την προσωπική εις βάθος έρευνα του χώρου τους και από την αλληλεπίδραση με τους συμφοιτητές τους, σε ένα διακλαδικό περιβάλλον. Η ισορροπία μεταξύ εξειδίκευσης και αλληλεπίδρασης επιτυγχάνεται με τις εργασίες ανάλυσης και σύνθεσης που ανατίθενται στους σπουδαστές (ατομικά ή και ομαδικά). Έτσι, εμβαθύνουν στην ειδικότητά τους και με τις εργασίες, συζητήσεις και κριτικές αναλύσεις ζητημάτων, εντοπίζουν τα κοινά σημεία των επιμέρους κλάδων του Design.

Δομή του προγράμματος
Η δομή του προγράμματος προσφέρει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να εξειδικευτούν στο γνωστικό αντικείμενο της επιλογής τους, μέσα από την προσωπική τους έρευνα -εκπόνηση ατομικών εργασιών και την ανάπτυξη της προβληματικής τους, στα πλαίσια ενός διακλαδικού ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.
Η εξειδίκευση που προκύπτει από την εκπόνηση της Διπλωματικής εργασίας και τα ερευνητικά στάδια που προηγούνται, μπορεί να είναι στα παρακάτω γνωστικά πεδία (με τις επιμέρους κατευθύνσεις τους):

Graphic Design:
Branding, Publishing, Advertising, Web Design, Visual Communication Design, Typography, Illustration

Architectural Design:
Interior Design, Urban Design, Maritime Development, Επανάχρηση, Conceptual Architecture, Σκηνογραφία – Σχεδιασμός Παραγωγής

Product Design:
Industrial Product Design, Conceptual Product Design

Photography:
Advertising Photography, Fashion photography, Reportage – Street photography, Constructed Photography Reality

Animation:
2D, 3D Computer Animation, Cartoon

Interactive Media:
Interactive television, video games, virtual reality, augmented reality

Mixed Media:
Μικτές τεχνικές έκφρασης (με τη χρήση 2 ή περισσοτέρων μέσων με σκοπό την οπτική επικοινωνία)

Comics:
Δημιουργία χαρακτήρων, Εικονογράφηση, Story board, Conceptual Art, Sequential Art

Fashion Design:
Fashion Marketing, Visual Merchandising, Ενδυματολογία 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί με τρεις εναλλακτικούς τρόπους φοίτησης:

Full Time | Μονοετές πρόγραμμα πλήρους φοίτησης με διάρκεια 12 μήνες (Αθήνα & Θεσσαλονίκη)
Η φοίτηση απαιτεί προσέλευση τρία απογεύματα την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου, δύο απογεύματα την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου, και ατομικές συναντήσεις με ειδικό καθηγητή (supervisor) για την υλοποίηση της Διπλωματικής Εργασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού εξαμήνου.

Part Time | Διετές πρόγραμμα με διάρκεια 21 μήνες (Αθήνα & Θεσσαλονίκη)
Η φοίτηση είναι η ίδια με τη full time εκδοχή όσον αφορά την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών ενοτήτων, προβλέπεται όμως διπλάσιος χρόνος για την εκπόνηση όλων των εργασιών. Έτσι, όσοι σπουδαστές επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα εξεταστούν στις επιμέρους εργασίες τους με μεγάλη χρονική άνεση. Σε αυτή την περίπτωση, η απονομή του τίτλου σπουδών γίνεται ένα χρόνο αργότερα σε σχέση με το πρόγραμμα πλήρους φοίτησης.

Distance Learning Mode | Διετές πρόγραμμα με φοίτηση από απόσταση και διάρκεια 21 μήνες (Αθήνα)
Η φοίτηση κατά τη διάρκεια του 1ου έτους, απαιτεί προσέλευση στην Αθήνα μία φορά το μήνα (ημέρες: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή). Στη διάρκεια του 2ου έτους η εκπόνηση της Διπλωματικής Εργασίας γίνεται από απόσταση και όταν απαιτείται προσέλευση στην Αθήνα η συνάντηση καθορίζεται σε συνεργασία του σπουδαστή με τον supervisor. 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας