Μεταπτυχιακά:
Εκπαίδευση

MA Education: Leadership and Management

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Mediterranean College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2019, Ιανουάριος 2020
1 έτος full-time ή 2 έτη part-time
Master
Πλήρους , Μερικής
Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται:
- Σε εργαζόμενους παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και των βαθμίδων εκπαίδευσης, ψυχολόγους, συμβούλους
- Σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας, οι οποίοι θέλουν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της εκπαίδευσης
- Σε μη πτυχιούχους, κατόχους πιστοποιητικών επαγγελματικής εξειδίκευσης (ΙΕΚ ή HND ή αντίστοιχο) και σημαντική εργασιακή εμπειρία στην εκπαίδευση

Δικαιολογητικά εγγραφής:
- Αντίγραφο τελευταίου τίτλου σπουδών (επικυρωμένο) *
- Βιογραφικό σημείωμα (στα αγγλικά)
- Συστατικές επιστολές (2)
- Καλή γνώση Αγγλικών (επίπεδο IELTS 6.5 ή αντίστοιχο) **
- Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
- Φωτογραφίες (4)
- Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου (επικυρωμένο)
- Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου

*Υποψήφιοι που δε διαθέτουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών ενθαρρύνονται να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα. Παράγοντες όπως, κατοχή επαγγελματικών πιστοποιήσεων, αποδεδειγμένη εμπειρία στην εκπαίδευση και ένδειξη δέσμευσης για πανεπιστημιακές σπουδές (υποβολή ακαδημαϊκού δοκιμίου) συντελούν στην αποδοχή μη πτυχιούχων στο MΑ.

**Υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα και επιθυμούν να παρακολουθήσουν το αγγλόφωνο πρόγραμμα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το περιεχόμενο του προγράμματος είναι πλήρως προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και επιδιώκει να συνδυάσει τις νεότερες ακαδημαϊκές και ερευνητικές γνώσεις με τις ήδη υπάρχουσες εμπειρίες και ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Περιλαμβάνει διαλέξεις, εργαστήρια, εργασία σε ομάδες, μελέτες περίπτωσης και φοιτητικές παρουσιάσεις. Οι ψηφιακές πλατφόρμες υποστηρίζουν τη μελέτη και έρευνα των φοιτητών, με πλούσιο ερευνητικό και εκπαιδευτικό υλικό.

Το αγγλόφωνο, διετές part-time πρόγραμμα ΜΑ Education (Leadership and Management) αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Στόχος του είναι οι απόφοιτοι να αποκτήσουν τόσο θεωρητικές γνώσεις, όσο και πρακτικές δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες προκλήσεις οργάνωσης και διοίκησης εκπαιδευτικών μονάδων.

Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από έξι μαθήματα συνολικά 120 διδακτικών μονάδων (credits), εκ των οποίων δύο είναι μαθήματα εξειδίκευσης και τέσσερα κορμού. Επιπλέον, για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου απαιτείται η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας (60 credits) σε θέμα Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και Διοίκησης άρρηκτα συνδεδεμένο με τα εργασιακά ενδιαφέροντα του φοιτητή και το αντικείμενο εξειδίκευσής του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι απόφοιτοι είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου, επαγγελματικά ισοδύναμου με μεταπτυχιακό εγχώριου Πανεπιστημίου. Μπορούν να αποκτήσουν επαγγελματική ισοδυναμία του πτυχίου τους μέσω του ΣΑΕΠ (Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων).

Ως διπλωματούχοι στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Οργανισμών μπορούν να διεκδικήσουν ανώτερες διοικητικές, συντονιστικές και διευθυντικές θέσεις στον κλάδο της Εκπαίδευσης, στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα:

  • σε κέντρα προσχολικής αγωγής
  • σε φροντιστήρια και σχολεία
  • σε πανεπιστήμια, κολλέγια, κέντρα δια βίου μάθησης
  • σε κυβερνητικούς οργανισμούς και φορείς

Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος PhD

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας