Μεταπτυχιακά:
Εκπαίδευση

MA Education (Special Educational Needs & Disabilities)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Mediterranean College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2017, Ιανουάριος 2018
2-3 έτη
Master
Μερικής
Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται:
- Σε εργαζόμενους παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, ψυχολόγους, συμβούλους
- Σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας, οι οποίοι θέλουν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της εκπαίδευσης
- Σε μη πτυχιούχους, κατόχους πιστοποιητικών επαγγελματικής εξειδίκευσης (ΙΕΚ ή HND ή αντίστοιχο) και σημαντική εργασιακή εμπειρία στην εκπαίδευση

Δικαιολογητικά εγγραφής:
- Αντίγραφο τελευταίου τίτλου σπουδών (επικυρωμένο) *
- Βιογραφικό σημείωμα (στα αγγλικά)
- Συστατικές επιστολές (2)
- Καλή γνώση Αγγλικών (επίπεδο IELTS 6.5 ή αντίστοιχο) **
- Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
- Φωτογραφίες (4)
- Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου (επικυρωμένο)
- Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου

*Υποψήφιοι που δε διαθέτουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών ενθαρρύνονται να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα. Παράγοντες όπως, κατοχή επαγγελματικών πιστοποιήσεων, αποδεδειγμένη εμπειρία στην εκπαίδευση και ένδειξη δέσμευσης για πανεπιστημιακές σπουδές (υποβολή ακαδημαϊκού δοκιμίου) συντελούν στην αποδοχή μη πτυχιούχων στο MΑ.

**Υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα και επιθυμούν να παρακολουθήσουν το αγγλόφωνο πρόγραμμα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το MA Education (Special Educational Needs and Disability) απευθύνεται σε όσους εργάζονται ήδη στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και σε απόφοιτους τμημάτων κοινωνικών επιστημών και στοχεύει να προσφέρει εξειδικευμένη γνώση πάνω σε σύγχρονα παιδαγωγικά θέματα και ειδικότερα στον τομέα της Ειδικής Αγωγής – Μαθησιακών Δυσκολιών, προσφέροντας παράλληλα έναν αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Η ευέλικτη δομή του σε συνδυασμό με τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων (block delivery), καθιστούν το πρόγραμμα ιδανική επιλογή για εργαζόμενους, τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο και στην περιφέρεια.

Το πρόγραμμα αποτελείται από έξι μαθήματα των 20 διδακτικών μονάδων (credits), εκ των οποίων τέσσερα είναι μαθήματα κορμού και δύο μαθήματα εξειδίκευσης. Επιπλέον, για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου απαιτείται η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας σε θέμα άρρηκτα συνδεδεμένο με τα εργασιακά ενδιαφέροντα του φοιτητή. Το περιεχόμενο του προγράμματος είναι πρακτικό και ευέλικτο, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω την επαγγελματική εξειδίκευση των συμμετεχόντων αλλά και να συνδυάσει τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές γνώσεις με τις ήδη υπάρχουσες εμπειρίες και ενδιαφέροντα των φοιτητών από τον εργασιακό χώρο. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα, ανάλογα με τον αριθμό των credits που θα συλλέξουν, να εξέλθουν από το πρόγραμμα αποκτώντας ενδιάμεσους τίτλους σπουδών, όπως Certificate of Achievement, University Certificate in Education, Postgraduate Certificate ή Postgraduate Diploma.

Μέσα από τα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα εφοδιαστούν με ενδιαφέρουσες ιδέες και τροφή για σκέψη σχετικά με την παιδαγωγική τους προσέγγιση και πρακτική και θα ανακαλύψουν ευκαιρίες βελτίωσης του τρόπου που διδάσκουν στους μαθητές τους. Το γεγονός ότι το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Teacher Development Agency (TDA 2008-11) και έχει αξιολογηθεί εξαιρετικά θετικά από το Ofsted (Office for Standards in Education) της Βρετανίας, εγγυάται την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που θα λάβουν οι συμμετέχοντες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι απόφοιτοι του προγράμματος, ως κάτοχοι αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού διπλώματος ισότιμου των ΑΕΙ/ΤΕΙ, μπορούν να έχουν τα επαγγελματικά οφέλη που απορρέουν από τον τίτλο σπουδών τους, εφόσον κάνουν τις διαδικασίες αναγνώρισης που απαιτούν οι ελληνικές αρχές.

Οι κάτοχοι του MA Education (Special Needs) μπορούν να εργαστούν:

  • σε σχολεία
  • σε ειδικά σχολεία
  • σε πανεπιστήμια
  • σε νηπιαγωγεία
  • σε παιδικούς σταθμούς
  • σε κέντρα ειδικής αγωγής
  • σε συμβουλευτικά κέντρα και σταθμούς
  • σε ΜΚΟ
  • σε κυβερνητικούς φορείς
  • Εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν περαιτέρω μεταπτυχιακές σπουδές για την απόκτηση MPhil ή διδακτορικού EdD ή PhD.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας