ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΑΘΗΝΑ
Ακαδημίας 42, 15125
T. 2133330300
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Θαλήτα 15, 71202
T. 2133330300
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελ. Βενιζέλου 14 & Τσιμισκή, 54624
T. 2133330300
ΛΑΡΙΣΑ
6ο χλμ. Λάρισας –Νίκαιας, 41005
T. 2133330300
ΜΑΡΟΥΣΙ
Σωρού 74, 15125
T. 2133330300
ΠΑΤΡΑ
Ερμού 78, 26221
T. 213 3330300
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κολοκοτρώνη 110, Πλ.Τερψιθέας, 18531
T. 2133330300
ΡΟΔΟΣ
25ης Μαρτίου 26, 85100
T. 2133330300
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο από το 1982 μέχρι σήμερα έχει αποστολή και όραμα την πνευματική και μορφωτική ανέλιξη των φοιτητών του. Υπηρετεί με συνέπεια την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έχοντας εδραιωθεί στη συνείδηση γονέων και φοιτητών ως η κορυφαία επιλογή ποιοτικών πανεπιστημιακών σπουδών στη χώρα μας.
Η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, η ακαδημαϊκή πρόοδος και η ανάπτυξη του ερευνητικού πνεύματος του κάθε φοιτητή αποτελούν προτεραιότητα για το Κολλέγιο. Με την εμπειρία 39 χρόνων πορείας στην ελληνική εκπαίδευση, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο παρέχει, σε συνεργασία με διακεκριμένα Διεθνή Ιδρύματα του εξωτερικού, μια σειρά από πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών που καλύπτουν σύγχρονα επιστημονικά πεδία και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας. Η διάρθρωση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο, η τεχνογνωσία και η εμπειρία του ακαδημαϊκού δυναμικού, οι υποδομές, οι κτιριακές εγκαταστάσεις, η βιβλιοθήκη χιλιάδων τίτλων και η τεχνολογική υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποτελούν τις δικλείδες ασφαλείας για την υψηλή ποιότητα των σπουδών.
Στο Mητροπολιτικό Κολλέγιο οικοδομούμε με αίσθημα ευθύνης και συνεχούς προσπάθειας το επαγγελματικό, αλλά και κοινωνικό προφίλ των φοιτητών και των αποφοίτων μας. Διαθέτουμε την εμπειρία, το ανθρώπινο δυναμικό και την υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να εξασφαλίζουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ποιότητας σπουδών που αξίζουν οι φοιτητές μας.

Τα βασικότερα στοιχεία που συνθέτουν την εταιρική μας ταυτότητα είναι:
• Μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ- ΑΚΜΗ, του εγκυρότερου και μεγαλύτερου στην Ελλάδα Εκπαιδευτικού Οργανισμού, με περισσότερους από 25.000 σπουδαστές πανελλαδικά.
• Ακαδημαϊκό κύρος στην εκπαίδευση μέσω αναγνωρισμένων και πιστοποιημένων προγραμμάτων σπουδών, σε συνεργασία με διακεκριμένα Διεθνή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ινστιτούτα.
• Ο μεγαλύτερος πάροχος Βρετανικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη (UK TNE provider).
• Αποκλειστικές συνεργασίες στην Ελλάδα, με 7 διακεκριμένα Διεθνή Πανεπιστήμια – από τη Μ. Βρετανία, την Ελβετία και τις Η.Π.Α. – για την παροχή αναγνωρισμένων προγραμμάτων σπουδών.
• Πιστοποίηση από το Βρετανικό Συμβούλιο Αναγνωρίσεων (BAC) ως ανεξάρτητο ίδρυμα που παρέχει Ανώτατη Εκπαίδευση.
• Εκπαιδευτική δομή εναρμονισμένη με τα σύγχρονα Διεθνή Πανεπιστημιακά πρότυπα.
• Εξειδικευμένο Ακαδημαϊκό Προσωπικό με συνεχή μετεκπαίδευση από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια.
• Ακαδημαϊκοί σύμβουλοι εκπαίδευσης (Personal Academic Tutors).
• Θεσμοθετημένος έλεγχος ποιότητας σπουδών σύμφωνα με τις προδιαγραφές Quality Assurance της Μ. Βρετανίας.
• 7 υπερσύγχρονα Campuses: Κτίριο 13.000 m² (campus) σε κομβικό σημείο του λεκανοπεδίου στο Μαρούσι, 11όροφο κτίριο 3.500 m2 στην καρδιά του Πειραιά (Πλ. Τερψιθέας), 7όροφο κτίριο 2.700 m² στο κέντρο της Αθήνας (επί της οδού Ακαδημίας), ιστορικό, αναπαλαιωμένο κτίριο 2.000 m² στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (επί της οδού Τσιμισκή), καθώς και σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σε τρεις ακόμα πόλεις στην Ελλάδα: Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο και Λάρισα.
• Βιβλιοθήκη χιλιάδων τίτλων και ηλεκτρονική πρόσβαση στις βιβλιοθήκες των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων.
• Σύγχρονα εργαστήρια για κάθε ειδικότητα, πλήρως εξοπλισμένο αμφιθέατρο και αίθουσες διαλέξεων.
• Online πλατφόρμα εκπαίδευσης e-learning για όλους τους φοιτητές (MOODLE), με καινοτόμες λειτουργίες και υποστήριξη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας με τα πιο σύγχρονα μέσα.
• Ισχυροί δεσμοί με την αγορά εργασίας μέσω του Career Office και του ετήσιου θεσμού “DevelopingU” του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, που περιλαμβάνει σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων και Ημέρες Σταδιοδρομίας (Career Days).
• Συμμετοχή σε Διεθνή Ακαδημαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα και σε διεθνή επιστημονικά–επαγγελματικά συνέδρια.
• Αναγνώριση από διεθνείς επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς.
• Δυνατότητα υποβολής αίτησης στα Επαγγελματικά Σωματεία της Μ. Βρετανίας για την ιδιότητα του μέλους και για άδεια άσκησης επαγγέλματος.
• Κοινωνικές, Πολιτιστικές και Αθλητικές Δραστηριότητες [γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5x5 στο campus].
• Αναγνώριση των παρεχόμενων πτυχίων από το ΑΤΕΕΝ του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης στην Ελλάδα, διεθνείς επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, καθώς και από το UK ENIC (Βρετανικός φορέας, αντίστοιχος του ελληνικού ΔΟΑΤΑΠ).

Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.