IEK:
Μαγειρική

Ζαχαροπλαστική- Αρτοποιία

Μοιράσου το
ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ
Οκτώβριος 2021, Φεβρουάριος 2022
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γίνε Pastry Chef & απόλαυσε μια καριέρα γεμάτη δημιουργικότητα

Η Ζαχαροπλαστική και η Αρτοποιία βρίσκονται στο επίκεντρο της βιομηχανίας τροφίμων και αποτελούν δύο από τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες στο χώρο της εστίασης. Χαρακτηρίζονται από ακρίβεια, πειθαρχία, συνέπεια προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες εξειδίκευσης καλλιεργώντας παράλληλα τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

H σχολή Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κατέχει επάξια τις τελευταίες δεκαετίες την κορυφαία θέση στις σπουδές υψηλής γαστρονομίας στη χώρα. Προσφέρει το πληρέστερο πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Ζαχαροπλαστική Τέχνη, βασισμένο στα πρότυπα των μεγαλύτερων Chef Schools και επισιτιστικών μονάδων διεθνώς.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται σε πρότυπες εργαστηριακές εγκαταστάσεις με εξοπλισμό αιχμής, εντός των οποίων λειτουργούν πολυδύναμα εκπαιδευτικά εστιατόρια. Κορυφαίοι maître της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας μοιράζονται τις τεχνικές τους αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Αλέρτας, Βέργαδος, Αθανασόπουλος, Χατζηπαύλου, Ρήγας είναι εδώ! Περισσότερα από 2.500 εστιατόρια και ξενοδοχεία συγκαταλέγονται στο ισχυρό δίκτυο συνεργατών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Στη σχολή Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • To πρώτο ΙΕΚ στην Ελλάδα που έγινε μέλος του WORLD ASSOCIATION OF CHEF SOCIETY (WACS).
 • Το ΙΕΚ με το μεγαλύτερο συνολικό αριθμό μεταλλίων και τα περισσότερα χρυσά στον κορυφαίο πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής Greek Chef της ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
 • Εξειδικεύεσαι σε υπερσύγχρονα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής-αρτοποιίας. Στο Kumquat Restaurant που λειτουργεί εντός της Σχολής αποκτάς ολιστική πρακτική γνώση για τη λειτουργία ενός εστιατορίου σε πραγματικές συνθήκες.
 • Εξασφαλίζεις αμειβόμενη πρακτική άσκηση ως Pastry Chef στα μεγαλύτερα Ξενοδοχεία & Resorts στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Βλέπεις τις συνταγές σου να δημοσιεύονται στο κορυφαίο γαστρονομικό περιοδικό REAL TASTE και συμμετέχεις ως επίλεκτο προσωπικό σε εκδηλώσεις του ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ.
 • Εξειδικεύεσαι μέσα από πρωτοποριακά γαστρονομικά projects δίπλα σε κορυφαίους έλληνες chef (POP-UP RESTAURANT με τον Σ. Κοντιζά, 360 Culinary Sessions με τον Δ. Αλέρτα κ.ά.).
 • Συμμετέχεις σε μεγάλες διοργανώσεις/special projects (ομάδα σπουδαστών Μαγειρικής επιμελήθηκε υπό τις οδηγίες του Γ. Μπαξεβάνη το menu στο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου Yale).
 • Συμμετέχεις στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Chef of the Year διεκδικώντας μία θέση εργασίας σε εστιατόρια επωνύμων chef.
 • Συμμετέχεις στις Ημέρες Καριέρας Μαγειρικής/Τουρισμού, το οποίο αποτελεί το πρώτο σου καθοριστικό επαγγελματικό ραντεβού με κορυφαίες επιχειρήσεις.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει αποκλειστικά τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου στην Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική:

 • Να αποκτήσεις αναγνωρισμένο διεθνώς Ελβετικό δίπλωμα από την Ecole Ηôtelière de Lausanne (EHL) την Νο1 Ξενοδοχειακή Σχολή στον κόσμο:
  •  Kitchen Professional Diploma
 • Να αποκτήσεις τις διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις του American Hotel & Lodging Educational Institute [AHLEI], του κορυφαίου Αμερικανικού Ινστιτούτου Τουριστικής Εκπαίδευσης
  • Management of Food & Beverage Operations
  • Food Safety: Managing with HACCP System
  • Certified Kitchen Cook
 • Να παρακολουθήσεις τα ταχύρρυθμα προγράμματα μετεκπαίδευσης υψηλής Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας «Pastry Gourmet» και «60 hours bakery skills masterclass» από καταξιωμένους pastry chef της αγοράς καθώς και πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων «Masterclasses».
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο «BA Culinary Arts, Baking and Patisserie», στα ελληνικά.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας