IEK:
Μαγειρική

Αρτοποιΐα - Ζαχαροπλαστική

Μοιράσου το
ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ
Οκτώβριος 2019, Φεβρουάριος 2020
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τι είναι;
Η Αρτοποιία και η Ζαχαροπλαστική βρίσκονται στο επίκεντρο της βιομηχανίας τροφίμων και αποτελούν τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες του χώρου της εστίασης. Xωρίς τα αρτοσκευάσματα και τα γλυκά, καμία κουζίνα δεν είναι και δεν μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένη.
Η διαφοροποίηση μεταξύ των δύο αυτών επαγγελμάτων είναι ότι ο Αρτοποιός εργάζεται με πρώτη ύλη το αλεύρι και ο Ζαχαροπλάστης, με πρώτη ύλη τη ζάχαρη. Και οι δύο προσφέρουν γαστρονομικές απολαύσεις, γευστικά και ελκυστικά προϊόντα με τεράστια απήχηση.

Τι διδάσκομαι;
Πρώτες ύλες Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
Γενική χημεία / Χημεία τροφίμων / Μικροβιολογία
Υγιεινή και Ασφάλεια στο Αρτοποιείο
Μηχανολογικός εξοπλισμός Αρτοποιείων - Ζαχαροπλαστείων - Τεχνικές Εγκαταστάσεις
Αρτοποιητική Τέχνη (Θεωρία - Πρακτική)
Ζαχαροπλαστική Τέχνη (Θεωρία- Πρακτική)
Διατροφή
Ποιοτικός έλεγχος υλών και προϊόντων Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
Τεχνική Επικοινωνίας - Επιχειρηματικότητα
Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων - Επαγγέλματος (Αρτοποιίας)
Κοστολόγηση Αρτοποιείου - Ζαχαροπλαστείου
Στοιχεία συστημάτων διαχείρισης της ποιότητας - HACCP
Πρακτική εκπαίδευση • Ξένες Γλώσσες
Χρήση Η/Υ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι επαγγελματικές σου προοπτικές:
Επιχειρήσεις Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
Βιομηχανίες Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
Εταιρίες Catering
Εστιατόρια
Ξενοδοχειακές Μονάδες
Eλεύθερος Eπαγγελματίας ή δημιουργώντας τη δική σου Tουριστική Eπιχείρηση.
 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας