IEK:
Μόδα & Ομορφιά

Σχέδιο Μόδας

Μοιράσου το
ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ
Οκτώβριος 2021, Φεβρουάριος 2022
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γίνε Σχεδιαστής-στρια Μόδας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Σχεδιαστής Μόδας/Ενδυματολόγος ή αλλιώς Fashion Designer / Stylist σχεδιάζει προϊόντα μόδας όπως ενδύματα και αξεσουάρ, συνδυάζοντας την αισθητική του με τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις αναδεικνύοντας έτσι την προσωπικότητα του πελάτη.

Ο Σχεδιαστής Μόδας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι ο εξειδικευμένος επαγγελματίας που επιβλέπει την παραγωγική διαδικασία ολόκληρων συλλογών για λογαριασμό οίκων μόδας και ατελιέ υψηλής ραπτικής. Μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών καταρτίζεται σε διεθνείς τάσεις και τεχνικές σχεδίου μόδας, έρχεται σε επαφή με τις τέχνες και τις αρχές της αισθητικής αποκτώντας έτσι όλα τα προσόντα για μια δυναμική καριέρα στο χώρο της μόδας.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Σπουδάζοντας στην ειδικότητα Σχεδίου Μόδας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχεις μοναδικά προνόμια:

 • Αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, πραγματοποιείς μοναδικά master classes με καταξιωμένους επαγγελματίες της αγοράς όπως ο fashion designer της Beyonce Βρεττός Βρεττάκος, ο make-up artist και ambassador της L’OREAL Παντελής Τουτουντζής και ο fashion photographer και κριτής του GNTM Δημήτρης Σκουλός.
 • Συμμετέχεις σε διατμηματικά projects μεγάλης κλίμακας (π.χ με άλλους σπουδαστές του ΙΕΚ σε παρεμφερή πεδία της ομορφιάς και μόδας) με σημαντικότερο το ετήσιο Fashion Show, παραγωγή επαγγελματικών προδιαγραφών με περισσότερους από 200 συντελεστές και πλήθος special guest.
 • Σε αποκλειστική συνεργασία με την Swarovski Professional, κάθε χρόνο, ένας σπουδαστής έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αυστρία μαζί με 8 fashion designers από τις μεγαλύτερες σχολές Μόδας του κόσμου.
 • Πραγματοποιείς την πρακτική σου, καθαρά πάνω στο σχέδιο μόδας, σε υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις που σου προσφέρουν τις κατάλληλες συνθήκες για να δουλεύεις δημιουργικά με τη συμμετοχή πραγματικών μοντέλων.
 • Συμμετέχεις στα πιο hot back-stage events της πόλης και επιμελείσαι αποκλειστικά το hair styling επώνυμων καλλιτεχνών (νέο βίντεο clip Φουρέιρα “Yayo”, Fashion Show by Jean Paul Gualtier στο Μουσείο Μπενάκη, Vogue event στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.λπ.).
 • Χτίζεις το δικό σου portfolio σε επαγγελματικά φωτογραφικά studios σε συνεργασία με πλειάδα καταξιωμένων συνεργατών.
 • Δουλεύεις σε εργαστηριακούς χώρους- atelier και θεατρικά εργαστήρια, που διαθέτουν πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό , ειδικά διαμορφωμένους που θα σε κάνουν να νιώσεις πως θα είναι “αύριο” όταν δουλεύεις σε έναν πραγματικό χώρο εργασίας.
 • Παρακολουθείς προβολές ταινιών κινηματογράφου και επιδείξεων μόδας υψηλών προδιαγραφών µε σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα.
 • Συνεργάζεσαι με βραβευμένους ενδυματολόγους

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου ως Σχεδιαστής Μόδας :

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην κομμωτική όπως «Ηλεκτρονικός Σχεδιασμός Ενδύματος (Illustrator)», «Ηλεκτρονική Κοπή Ενδύµατος (Lectra)», «Σχεδιασμός Κοσμήματος και Aξεσουάρ», «Επαγγελματική Φωτογράφιση Μόδας για Editorial (Photo Shooting)» κ.α.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας