IEK:
ΜΜΕ & Επικοινωνία

Δημοσιογραφία

Μοιράσου το
ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ
Φεβρουάριος 2022, Οκτώβριος 2022
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γίνε Δημοσιογράφος, Συντάκτης ή Ρεπόρτερ στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Η Δημοσιογραφία ως ειδικότητα εισήχθη στην ιδιωτική μεταλυκειακή εκπαίδευση στην Ελλάδα πρώτα από το IEK AKMH.

Ο Δημοσιογράφος κυνηγά την είδηση, καταγράφει την ιστορία, αναλύει τα γεγονότα, φτάνει στην αλήθεια μέσω έρευνας και την παρουσιάζει µε αντικειμενικότητα στο κοινό. Είναι ένα επάγγελμα που στηρίζεται σε συγκεκριμένες τεχνικές δεξιότητες για τη διασφάλιση της καλά διασταυρωμένης πληροφορίας και της επικοινωνίας της στο εκάστοτε ακροατήριο. Απαιτεί ωστόσο πολύπλευρη γνώση, κριτική και συνθετική σκέψη και φυσικά άριστη χρήση του γραπτού και προφορικού λόγου.

H αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την καθιέρωση των Social Media στον πυρήνα της ενημέρωσης, έχουν επιφέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο παραγωγής της είδησης, στη διανομή της πληροφορίας στα ΜΜΕ, αλλά και στον τρόπο κατανάλωσής της από το κοινό.

Με παράδοση 30 χρόνων στις σπουδές Δημοσιογραφίας, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, η πρώτη σχολή που εισήγαγε την ειδικότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση, αποτελεί «φυτώριο» επαγγελματιών Δημοσιογράφων. Η εκπαίδευση σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και studios από ένα δίκτυο κορυφαίων επαγγελματιών της αγοράς σε συνδυασμό με την πρόσβαση στους μεγαλύτερους ενημερωτικούς Οργανισμούς της αγοράς αποτελούν παράγοντες υπεροχής για τη σχολή Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Δεν είναι τυχαίο ότι στους απόφοιτους της σχολής, συγκαταλέγονται καταξιωμένοι δημοσιογράφοι που έχουν κατακτήσει όλο το φάσμα των online & offline media.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Στη σχολή Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

  • Εκπαιδεύεσαι σε όλα τα είδη ρεπορτάζ (ελεύθερο, πολιτικό, αστυνομικό, καλλιτεχνικό, διεθνές, οικονομικό/επιχειρηματικό, αθλητικό) και για όλα τα ΜΜΕ(τηλεόραση/web TV, sites, ραδιόφωνο/Web Radio, εφημερίδες/περιοδικά).
  • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μόνο ΙΕΚ που έχει λάβει 2 βραβεία για την ποιότητα σπουδών του από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και με το κορυφαίο Βραβείο Κωνσταντίνος Καλλιγάς με το οποίο έχουν τιμηθεί οι σπουδαιότεροι Έλληνες Δημοσιογράφοι.
  • Αποκλειστική συνεργασία με τα μεγαλύτερα ονόματα των Media και της Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα όπως οι Νίκος Χατζηνικολάου (επικεφαλής Σπουδών), Σία Κοσιώνη, Αντώνης Σρόιτερ, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Δημήτρης Ουγγαρέζος κ.ά.
  • Αποκλειστική συνεργασία με τα μεγαλύτερα news media της χώρας όπως ο REAL MEDIA GROUP (REAL NEWS, REAL TASTE, real.gr, enikos.gr, enikonomia.gr) στο πλαίσιο της οποίας δημοσιεύονται άρθρα/ρεπορτάζ σου χτίζοντας έτσι πριν αποφοιτήσεις ένα ισχυρό portfolio.
  • Συμμετέχεις ως Δημοσιογράφος σε κορυφαίους θεσμούς/διατμηματικά projects της σχολής όπως τα DEBATES, ζωντανές συζητήσεις με καλεσμένους τα μεγαλύτερα ονόματα από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, των Μedia, του αθλητισμού πολιτισμού. Οι πρωταγωνιστές μιλούν πρώτοι στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
  • Εξειδικεύεσαι στις σημαντικότερες τάσεις των Media και της Επικοινωνίας (Multimedia Journalism/Social Media, Fake News κ.λπ.).
  • Αξιοποιείς για την πρακτική σου εκπαίδευση ως Δημοσιογράφος τον ΑΚΜΗ WEB RADIO – το πρώτο εκπαιδευτικό e-radio στην Ελλάδα που λειτουργεί 24/7 – συμμετέχεις στον σχεδιασμό Free Press ειδικών εκδόσεων που τυπώνονται και κυκλοφορούν στην αγορά (π.χ. UPLIFT) ως μέλος μιας πραγματικής εκδοτικής ομάδας (σύνταξη, γραφιστική, διαφήμιση).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου ως Δημοσιογράφος:

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
  • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA in Media Production-Journalism, Δημοσιογραφία” στα ελληνικά.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης όπως Fake News, «Ενημέρωση και Social Media», «Media και Δημόσιες Σχέσεις», «Crisis Management στα Media», «Ηλεκτρονική Σελιδοποίηση», «Η Τεχνική Συνέντευξης στα Debates» «Ψηφιακή Διπλωματία», κ.ά.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας