IEK:
Εκπαίδευση

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου

Μοιράσου το
ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ
Οκτώβριος 2021, Φεβρουάριος 2022
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γίνε Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Ο Βρεφονηπιοκόμος και ο Νηπιαγωγός είναι πολύ κομβικά επαγγέλματα για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα, της προσωπικότητας και της ψυχολογίας των παιδιών όσο και για την γνωστική ανάπτυξη και ένταξή τους στο στενό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Δίπλα στους κατάλληλους νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους και μέσα στο κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, ένα παιδί μπορεί να χτίσει θεμέλια για το μέλλον.

Ο Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου είναι ο εξειδικευμένος επαγγελματίας που προσφέρει στα παιδιά νοητική, κοινωνική, συναισθηματική και ηθική αγωγή, ψυχαγωγία και φροντίδα, μέσα από δραστηριότητες που έχουν ως βάση το παιχνίδι, με στόχο την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό, εντός ενός περιβάλλοντος δημιουργικότητας και συνεργασίας. Στη σχολή Βρεφονηπιοκομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζει , αναπτύσσονται ολιστικά όλες ικανότητες και οι δεξιότητες, ώστε ως ο απόφοιτος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμος να υπερέχει και να μπορεί να ακολουθήσει με συνέπεια, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό όλο το ημερήσιο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών και να είναι περιζήτητος επαγγελματίας.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Φοιτώντας στη σχολή Βρεφονηπιοκομίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Σπουδάζεις στην πρώτη και μεγαλύτερη σχολή Παιδαγωγικών και Προσχολικής Αγωγής στην Ελλάδα που ιδρύθηκε το 1982 (Π.Ε.Β.Ε.Σ. Παιδαγωγικό Εργαστήριο Βρεφονηπιακών Ελευθέρων Σπουδών).
 • Εξασκείσαι σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια στα πρότυπα σύγχρονων παιδικών σταθμών, από το πρώτο εξάμηνο των σπουδών σου.
 • Εκπαιδεύεσαι από επιστήμονες παιδαγωγούς και ειδικούς ψυχοκινητικής αγωγής.
 • Αποκλειστικά στην ΑΚΜΗ έχεις τη δυνατότητα να εξειδικευτείς στην ειδική αγωγή.
 • Συμμετέχεις σε μεγάλης κλίμακας διατμηματικά projects (θεατρικές παραστάσεις) και ημερίδες από καταξιωμένους παιδαγωγούς και επαγγελματίες.
 • Παρακολουθείς σειρά σεμιναρίων για την Προσχολική Αγωγή (το σύστημα Montessori για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών, Μουσικοπαιδαγωγικά Συστήματα-Εισαγωγή στο Σύστημα ORFF, Προβληματική και Aποκλίνουσα Συμπεριφορά, Συμβουλευτική Ψυχολογία, Θεατρικές Τεχνικές κλπ).
 • Κάνεις πρακτική σε παιδικό σταθμό κοντά στο σπίτι σου ή επιλέγεις ανάμεσα στους πλέον αξιόπιστους Ιδιωτικούς και Δημοτικούς παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας με τους οποίους το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει αναπτύξει ειδική συνεργασία με στόχο τη μετέπειτα επαγγελματική απορρόφηση.
 • Ακολουθείς το ημερήσιο πρόγραμμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού: την παραλαβή, τη σίτιση, τη δημιουργική απασχόληση, το βιωματικό και ελεύθερο παιχνίδι, τη σωματική άσκηση, την καθαριότητα και ανάπαυση των παιδιών, εφαρμόζοντας πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.
 • Παρατηρείς την ανάπτυξη του κάθε παιδιού, επισημαίνοντας την πρόοδό του αλλά και τις αντιδράσεις, αλλαγές στη συμπεριφορά, ακόμα και παθολογικά συμπτώματα και ενημερώσεις σχετικά τον υπεύθυνο νηπιαγωγό, τους γονείς και τους ειδικούς (γιατρό, ψυχολόγο κ.λπ.).
 • Όλοι οι καθηγητές είναι ενεργοί καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο της προσχολικής αγωγής, καθώς και της ειδικής αγωγής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου ως Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου – Νηπιαγωγός:

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
 • Να αποκτήσεις Higher Diploma in Child Psychology ή in Childhood Studies από το Cambridge College.
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA (Hons) in Early Childhood Studies, Προσχολική Ηλικία ή BA (Hons) in Special Education, Ειδική Αγωγή” στα ελληνικά.
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στα παιδαγωγικά-βρεφονηπιακά όπως: «Νοητική Υστέρηση: Παρέμβαση – Ένταξη στην Κοινότητα», «Συναισθηματική Ανάπτυξη στον Παιδικό Σταθμό», «Ψυχικές Διαταραχές στην Παιδική Ηλικία», κ.ά.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας