IEK:
Cinema & TV

Εικονοληψία

Μοιράσου το
ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ
Οκτώβριος 2021, Φεβρουάριος 2022
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Εικονολήπτης, ευρύτερα γνωστός ως Οπερατέρ ή Cameraman, έχει βρεθεί πίσω από τις μεγάλες στιγμές στην ιστορία του κινηματογράφου, των αθλητικών διοργανώσεων, της ενημέρωσης ή της διαφήμισης. Ο επαγγελματίας Οπερατέρ που θα καταγράψει με τη χρήση της κάμερας την εικόνα η οποία θα φτάσει, μετά την απαραίτητη τεχνική και δημιουργική επεξεργασία, στο κοινό. Η εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την εισαγωγή καινοτόμων format στον χώρο του θεάματος και της παραγωγής απαιτεί καταρτισμένους εικονολήπτες με γνώση στα τελευταία μοντέλα/εξοπλισμό. Σαφώς και ο Εικονολήπτης πρόκειται για ένα επάγγελμα με μεγάλη ζήτηση στην αγορά.

Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ ο Τομέας Οπτικοακουστικών Τεχνών λειτουργεί στα πρότυπα μιας πλήρους σχολής Κινηματογράφου/Τηλεοπτικών Παραγωγών. Η πρακτική σου άσκηση ως Εικονολήπτης πραγματοποιείται από κορυφαίους Διευθυντές Φωτογραφίας της αγοράς σε ιδιόκτητα τηλεοπτικά studios με κάμερες όλων των format και High Definition τύπων σε συνδυασμό με την πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο εταιριών (Τηλεόραση/Μedia, Διαφήμιση, εταιρίες παραγωγής) αποτελούν παράγοντες υπεροχής και παράλληλα εχέγγυα για επαγγελματική εξέλιξη για έναν εικονολήπτη.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Οι σπουδές Εικονοληψίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρουν μοναδικά προνόμια:

  • Πρακτική άσκηση με κάμερες όλων των format και High Definition τύπων: MIRRORLESS, ENG CAMCORDERS, TV, CINEMA και DSLR (με KIT & RIG)
  • Εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας Green box και Green Screen
  • Εξειδικεύεσαι ως Εικονολήπτης σε μονοκάμερο, δικάμερο και τρικάμερο σύστημα.
  • Εκπαιδεύεσαι από κορυφαίους διευθυντές φωτογραφίας και οπερατέρ (π.χ. Σταμάτης Γιαννούλης, Νίκος Μήλλας), συμμετέχεις σε masterclasses με εισηγητές επαγγελματίες με πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση σε όλο το φάσμα παραγωγής.
  • Συμμετέχεις σε δεκάδες διατμηματικά projects μεγάλης κλίμακας «χτίζοντας» ένα ανταγωνιστικό portfolio ως Cameraman πριν καν αποφοιτήσεις (LOVE STORIES, live music sessions με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, DEBATES, ζωντανές συζητήσεις με προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας και των media, MΑΤΙΕΣ, 10 ταινίες μικρού μήκους στο πλαίσιο του θεσμού Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά».
  • Συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα (STAR, ΑΝΤ1, EΡΤ κ.λπ.)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου ως Εικονολήπτης – Cameraman:

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην εικονοληψία όπως:
  • «Xειρισμός Steadicam», «Video Editing», «Λήψη Βίντεο με Ψηφιακές Φωτογραφικές Μηχανές (DSLR)», «Εναέρια Βιντεοσκόπηση-Drones», κ.ά.
  • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA in Media Production-Film Directing, Σκηνοθεσία Κινηματογράφου” στα ελληνικά.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας