IEK:
Cinema & TV

Σκηνοθεσία

Μοιράσου το
ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ
Οκτώβριος 2021, Φεβρουάριος 2022
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γίνε Σκηνοθέτης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Σκηνοθέτης είναι ο εμπνευστής, ο οραματιστής μιας ταινίας, μιας τηλεοπτικής σειράς, μιας διαφήμισης, web ή corporate videos. Από τη σύλληψη της ιδέας, την αισθητική και την καλλιτεχνική του προσέγγιση εξαρτάται η «δύναμη» και η απήχηση του τελικού αποτελέσματος που θα «φτάσει» στον θεατή. O Σκηνοθέτης θα συνεργαστεί στενά με τον παραγωγό, τον διευθυντή φωτογραφίας, τον μοντέρ, τις ομάδες ήχου, special effects, ενδυματολογίας και φυσικά το casting.

Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ ο Τομέας Οπτικοακουστικών Τεχνών λειτουργεί στα πρότυπα μιας πλήρους Σχολής Κινηματογράφου/Τηλεοπτικών Παραγωγών. Η πρακτική σου άσκηση ως Σκηνοθέτης πραγματοποιείται σε ιδιόκτητα κινηματογραφικά πλατό/τηλεοπτικά studios, διαθέτοντας κάμερες όλων των format, πλήρεις σουίτες μοντάζ με τις τελευταίες εκδόσεις σχεδιαστικών προγραμμάτων. Οι διακρίσεις των σπουδαστών σε μεγάλα εγχώρια και διεθνή Φεστιβάλ καθώς και η πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο εταιριών (εταιρίες παραγωγής, Τηλεόραση / Μedia, Διαφήμιση) αποτελούν παράγοντες υπεροχής και παράλληλα εχέγγυα επαγγελματικής εξέλιξης για έναν Σκηνοθέτη.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Οι σπουδές Σκηνοθεσίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρουν μοναδικά προνόμια:

  • Η σχολή Σκηνοθεσίας ειναι η μονή σχολή όπου κάθε σπουδαστής δημιουργεί 1 ταινία το εξάμηνο από την αρχή των σπουδών με αποκορύφωμα τη διπλωματική εργασία, συνολικά 6 ταινίες μικρού, ένα ισχυρό plus στο portfolio του ως Σκηνοθέτης.
  • Εξειδικεύεσαι στη Σκηνοθεσία σε ιδιόκτητα υπερσύγχρονα κινηματογραφικά πλατό με High Definition Cameras, ρομποτικά συστήματα φωτισμού και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
  • Μαθαίνεις κοντά σε κορυφαίους δημιουργούς δασκάλους του κινηματογράφου και του θεάτρου και συμμετέχεις σε masterclasses με κορυφαίους σεναριογράφους, εικονολήπτες, μοντέρ, διευθυντές φωτογραφίας ηχολήπτες και ηθοποιούς.
  • Αποκλειστική συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής στην Ελλάδα (VUE MASTER, CL PRODUCTIONS).
  • Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετέχουν και διακρίνονται στα μεγαλύτερα Διεθνή φεστιβάλ (Διεθνές Φεστιβάλ Μονάχου, Berlinale, Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας, Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας κ.λπ.). Η σπουδαστική ταινία του Νεοφώτιστου Αθανασίου επιλέχθηκε από το Φεστιβάλ των Καννών.
  • Μαθαίνεις κοντά σε κορυφαίους δημιουργούς δασκάλους του κινηματογράφου και του θεάτρου και συμμετέχεις σε masterclasses με κορυφαίους σεναριογράφους, εικονολήπτες, μοντέρ, διευθυντές φωτογραφίας ηχολήπτες και ηθοποιούς.
  • Συμμετέχεις σε διατμηματικά projects μεγάλης κλίμακας «χτίζοντας» ένα ανταγωνιστικό portfolio ως Σκηνοθέτης πριν καν αποφοιτήσεις (DEBATES, ζωντανές συζητήσεις με προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της επιχειρηματικότητας και των media, MΑΤΙΕΣ, 10 ταινίες μικρού μήκους στο πλαίσιο του θεσμού Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου στη Σκηνοθεσία:

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσής σου ως Σκηνοθέτης όπως: «Σκηνοθεσία, Περιπέτεια και Όνειρο», «No Budget Story», «Musical Masterclass: Stairway to Broadway», «Σκηνοθεσία, ένα βήμα προς την αλήθεια, τον έρωτα, το πάθος και το ψέμα», κ.ά.
  • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA in Media Production-Film Directing, Σκηνοθεσία Κινηματογράφου” στα ελληνικά.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας