IEK:
Art & Design

3D Animation

Μοιράσου το
ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ
Φεβρουάριος 2022, Οκτώβριος 2022
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σπούδασε 3D Animation στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Στην εποχή της εικόνας και των πολυμέσων ο 3D Animator είναι ο επαγγελματίας που δημιουργεί σχέδια κινούμενης εικόνας, 3D animation και γραφιστικών εφαρμογών, αξιοποιώντας πλήθος τεχνολογικά εξελιγμένων εργαλείων, τα οποία συνδυάζει με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ οι επαγγελματίες 3D Animation διαθέτουν όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να δημιουργούν και να «ζωντανεύουν» χαρακτήρες, εικόνες και settings, στα οποία εξελίσσεται το “fiction” του νέου εικαστικού περιβάλλοντος της πληροφόρησης και της ψυχαγωγίας. Είναι σκηνοθέτες χωρίς ηθοποιούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν την τεχνική του stop-motion και ψηφιακές μορφές, ώστε να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα. Είναι υπεύθυνοι για το σενάριο, το φωτισμό, τη σκηνοθεσία και τη μουσική επένδυση των θεμάτων τους, για τη δημιουργία ενός σχεδίου παραγωγής, το μοντάζ και το post-production. Ο 3D Animator είναι ένα επάγγελμα με άμεση αποκατάσταση και υψηλές απολαβές

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Σπουδάζοντας στη σχολή 3D Animation του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

 • Εξειδικεύεσαι στην ψηφιακή σχεδίαση με προηγμένα σχεδιαστικά εργαλεία.
 • Αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ ακολουθείς ένα πρωτοποριακό 360⁰ εκπαιδευτικό μοντέλο μέσα από το οποίο εκπαιδεύεσαι ως Animator σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από την σύλληψη της ιδέας και το αρχικό σχέδιο μέχρι την τελική σύνθεση και δημιουργία.
 • Αποκλειστικά στη σχολή 3D Animation του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, η εργασία πραγματοποιείται σε Graphic Arts Apple iMac Lab με οθόνες 24 ιντσών.
 • Σε ένα μοναδικό διατμηματικό project με παγκόσμια εκπαιδευτική απήχηση, σπουδαστές των ειδικοτήτων Animation και Video Games του ΙΕΚ ΑΚΜΗ δημιούργησαν μια πιστή 3D εκδοχή του βράχου της Ακρόπολης, δίνοντας στον χρήση τη δυνατότητα να περιηγηθεί ακόμα και στο εσωτερικό των μνημείων με χρήση VR γυαλιών.
 • Συμμετέχεις σε masterclasses με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το 3D animation και το Modeling, πραγματοποιείς εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ατελιέ γραφικών τεχνών, κινηματογραφικούς οργανισμούς, διαφημιστικές εταιρίες και εταιρίες παραγωγής.
 • Σχεδιάζεις εικόνες για τη διαφήμιση, σκίτσα για ταινίες κινούμενων σχεδίων, οθόνες πολυμέσων.
 • Κατασκευάζεις πλάνα και δημιουργείς ταινίες κινούμενων σχεδίων.
 • Δημιουργείς ως animator τα δικά σου μοντέλα για υπολογιστές.
 • Οπτικοποιείς τα σενάριά σου και τα παρουσιάζεις σε Ελληνικά και Διεθνή φεστιβάλ.
 • Συνεργάζεσαι με καταξιωμένα στελέχη και με έμπειρους επαγγελματίες του χώρου του 3D Animation..

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου στο 3D Animation:

 

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στη γραφιστική όπως: “Ad Photography”, “Logo Design”, “2D Animation”,“3D Studio Max”, “Digital Painting”, κ.ά.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας