IEK:
Art & Design

Διακόσμηση

Μοιράσου το
ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ
Φεβρουάριος 2022, Οκτώβριος 2022
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Διακόσμηση είναι μία δημιουργική τέχνη με απεριόριστες δυνατότητες. Ο Διακοσμητής ή αλλιώς Interior Designer σύμφωνα με το προσωπικό του στυλ και προσέγγιση, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής και δίνοντας έμφαση στις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, δημιουργεί ένα μοναδικό χαρακτήρα σε κάθε χώρο, ιδιωτικό ή επαγγελματικό.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, ο επαγγελματίας Διακοσμητής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, παρουσιάζει ένα σύνολο ιδεών (concepts) που βασίζονται σε τεχνικές, σύγχρονες τάσεις και κατάλληλα υλικά, και είναι υπεύθυνος για όλες τις φάσεις του έργου από την επιμέλεια των προσχεδίων μέχρι την παράδοση στον πελάτη. Πρόκειται για ένα επάγγελμα με μεγάλη ζήτηση στην αγορά, το οποίο εξασφαλίζει υψηλές απολαβές.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Σπουδάζοντας ως Διακοσμητής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Εξειδικεύεσαι στις τελευταίες εκδόσεις κορυφαίων σχεδιαστικών προγραμμάτων της αγοράς (SketchUp, ΑutoCad, Photoshop).
 • Αποκλειστικά στη σχολή Διακόσμησης και Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ ακολουθείς ένα πρωτοποριακό 360⁰ εκπαιδευτικό μοντέλο, μέσα από το οποίο εκπαιδεύεσαι σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας από την σύλληψη της ιδέας και το αρχικό σχέδιο μέχρι την τελική σύνθεση και δημιουργία.
 • Επωφελείσαι από τις αποκλειστικές συνεργασίες που έχει συνάψει η σχολή με κορυφαίες επιχειρήσεις σε επίπεδο υλοποίησης διατμηματικών projects και απορρόφησης με την ολοκλήρωση των σπουδών (PRAKTIKER, IKEA, LEROY MERLIN, MARKS & SPENCER, SATO-ENTOS)
 • Μαθαίνεις ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο και τρισδιάστατη μακέτα.
 • Κατασκευάζεις έγχρωμα σχέδια παρουσίασης: όψεις, κατόψεις, τομές, αξονομετρικά και προοπτικά σχέδια.
 • Κατασκευάζεις έγχρωμες μακέτες τομών διαστάσεων, κάνοντας χρήση διαφορετικών και κατάλληλων υλικών.
 • Μαθαίνεις να εργάζεσαι ως Interior Designer με γνώμονα την καλαισθησία, την ποιότητα, την εργονομία και την ταχύτητα.
 • Συμμετέχεις σε masterclasses με θέματα όπως η εσωτερική αρχιτεκτονική, πραγματοποιείς εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις, αλλά και σε κατασκευαστικές εταιρείες και αρχιτεκτονικά γραφεία.
 • Αναλαμβάνεις εργασίες επαγγελματικών προδιαγραφών, οργανώνεις συνεργεία κατασκευής, συντάσσεις τον προγραμματισμό του έργου, ελέγχεις τα συνεργεία κατασκευής, πραγματοποιείς προμετρήσεις και επιμετρήσεις.
 • Πραγματοποιείς την πρακτική σου σε συνεργασία με καταξιωμένα στελέχη και έμπειρους επαγγελματίες του χώρου των κατασκευών.
 • Χτίζεις ένα ισχυρό portfolio για την αγορά εργασίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου στη Διακόσμηση:

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στη γραφιστική, όπως: “3D Studio Max, 2D/3D AUTOCAD, Sketch Up, WordPress, Visual Merchandising”, “Logo Design”, “Αρχιτεκτονικός Φωτισμός”, “In Design”, “ARCHICAD 3”κ.ά.
 • Nα συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA (Hons) Architecture (RIBAPart 1), Αρχιτεκτονική”, στα ελληνικά.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας