IEK:
Εκπαίδευση

Βρεφονηπιοκόμος Προσχολικής Αγωγής

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ
ΒΟΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ
Οκτώβριος 2021, Φεβρουάριος 2022
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο/Η Βρεφονηπιοκόμος υποδέχεται τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στο «πρώτο τους σχολείο» οδηγώντας τα σιγά-σιγά από το στενό οικογενειακό περιβάλλον σε ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας, στοργής, εξοικείωσης και μάθησης.

Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ προσφέρει κορυφαία ποιότητα στις επαγγελματικές σπουδές.

Καθημερινή εργαστηριακή εκπαίδευση

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να αποκτήσεις τις απαραίτητες επαγγελματικές ικανότητες, γνώσεις και δεξιότητες για την εκτέλεση των καθηκόντων του Βρεφονηπιοκόμου. Αυτά περιλαμβάνουν τη μέριμνα για την ψυχοσωματική υγεία, την ψυχοσωματική εξέλιξη, τη διαπαιδαγώγηση και την κοινωνικοποίηση βρεφών και νηπίων, τη δημιουργία ημερήσιου προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες, να αναπτύξει ευαισθησία, φαντασία, αισθητική, δημιουργική ικανότητα, ικανότητα έκφρασης, παρατηρητικότητα και αυτονομία, γενικά να διευρύνει τον εσωτερικό του κόσμο, να ωριμάσει συναισθηματικά και ψυχοκινητικά, καθώς και την εφαρμογή πιστά όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το ολοκληρωμένο και καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών του Θεσσαλικού Ιεκ. Φροντίζουμε για το υψηλό επίπεδο των εγκαταστάσεων και την διαθεσιμότητα των υλικών μας.

Ολοκληρωμένο Επαγγελματικό προφίλ

Οι βρεφονηπιοκόμοι είναι επιδέξιοι στη χρήση υλικών, τεχνικών και μουσικών οργάνων με στόχο την αξιοποίησή τους κατά την απασχόλησή τους με τα βρέφη και τα νήπια. Είναι ικανοί να οργανώσουν ένα βρεφονηπιακό σταθμό με βάση τις παιδαγωγικές αρχές. Είναι ικανοί να βοηθήσουν τον ειδικό στην εφαρμογή της κατάλληλης παιδαγωγικής παρέμβασης σε περιπτώσεις διάγνωσης αναπηρίας, μαθησιακών δυσκολιών ή άλλων δυσκολιών προσαρμογής στα βρέφη και τα νήπια με εποπτεία. Οργανώνουν και διαχειρίζονται κατάλληλα το χώρο και το χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις δυνατότητες των βρεφών και των νηπίων. Οργανώνουν και υλοποιούν δραστηριότητες που αφορούν την ομαλή ένταξη όλων των νηπίων στην ομάδα. Κατασκευάζουν κούκλες και σκηνικά κουκλοθεάτρου –θεάτρου σκιών και προετοιμάζουνθεατρικές παραστάσεις για τα νήπια. Ενημερώνουν καθημερινά τους γονείς γύρω από τη φιλοξενία των παιδιών στο κέντρο και την οποιαδήποτε επισήμανση (σε επίπεδο σωματικό, οργανικό, συναισθηματικό) που παρατηρήθηκε κατά την διάρκεια της ημέρας. Παρέχουν πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις.

Στο ετήσιο ημερολόγιο δράσεων του Θεσσαλικού Ιεκ περιλαμβάνονται σεμινάρια εξειδίκευσης που παρουσιάζουν τη δουλειά καταξιωμένων επαγγελματιών στον τομέα, πάνω σε θέματα αιχμής της σύγχρονης εκπαίδευσης, ενισχύοντας τις γνώσεις, το βιογραφικό, αλλά και αυξάνοντας τις γνωριμίες και επαφές σου.

Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

Στo ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ, υλοποιώντας την εκπαιδευτική μας φιλοσοφία, δίνουμε βαρύτητα στην πρακτική άσκηση και εφαρμογή. Από την πρώτη στιγμή θεωρούμε τον κάθε σπουδαστή ως έναν εν δυνάμει επαγγελματία που με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτά γίνεται ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας που μπορεί να δώσει λύσεις και να φέρει αποτελέσματα.

Από τον πρώτο κιόλας μήνα των σπουδών, πραγματοποιείται πρακτική εξάσκηση σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια στα πρότυπα σύγχρονων παιδικών σταθμών. Το γραφείο σταδιοδρομίας του Θεσσαλικού Ιεκ, έχοντας αναπτύξει ένα τεράστιο δίκτυο επαγγελματικών και εταιρικών επαφών, διευκολύνει και επιτρέπει την άμεση επικοινωνία των σπουδαστών με τους μεγαλύτερους Παιδικούς Σταθμούς Δημόσιους, Δημοτικούς και Ιδιωτικούς. Οι θετικές εντυπώσεις και τα σχόλια για το ήθος των σπουδαστριών και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, οδήγησαν όλους αυτούς τους φορείς να ανοίξουν τις πόρτες των Παιδικών Σταθμών για την πρακτική άσκηση προσφέροντάς τους μία πολύτιμη και ξεχωριστή επαγγελματική εμπειρία.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Λογοθεραπεία και διαταραχές λόγου, Συμβουλευτική Ψυχολογία, Προβληματική και Aποκλίνουσα Συμπεριφορά, Μουσικοπαιδαγωγικά Συστήματα, εισαγωγή στο Σύστημα ORFF, το σύστημα Montessori για παιδιά ηλικίας 0 - 6 ετών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
• Δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς
• Νηπιαγωγεία
• Ιδρύματα που έχουν σχέση με τη φροντίδα και διαπαιδαγώγηση παιδιών μέχρι 6 ετών
• Κέντρα Προσχολικής Αγωγής
• Παιδικές στέγες που ελέγχονται από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
• Βρεφονηπιακούς σταθμούς Δήμων, Κοινοτήτων, Υπουργείων, Οργανισμών, Εταιριών, κ.λ.π.
• Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
• Παιδότοπους
• Κατασκηνώσεις
• Κέντρα Οικογενειακού Προγραμματισμού
• Οικοτροφεία

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας