IEK:
Μαγειρική

Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ
ΒΟΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ
Οκτώβριος 2021, Φεβρουάριος 2022
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 Η τέχνη της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής, αποτελούν έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της βιομηχανίας & βιοτεχνίας τροφίμων και χαρακτηρίζονται ως δύο από τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες στο χώρο της εστίασης.

Το ψωμί έχει παγκοσμίως βασική συμμετοχή στην διατροφή των λαών και παραμένει πάντα ο πρωταγωνιστής της καθημερινότητάς μας με διάφορες γεύσεις και μορφές, συνοδεύοντας κάθε γεύμα, ενώ το επιδόρπιο έρχεται να ολοκληρώσει το καθημερινό μας μενού με γευστικό τρόπο. Ο θεμελιώδης ρόλος των αρτο-ζαχαροπλαστικών σκευασμάτων στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες έχει επιβάλει την ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες, αυξάνοντας σημαντικά τόσο τη ζήτηση, όσο και τις οικονομικές απολαβές του κλάδου.

Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ προσφέρει κορυφαία ποιότητα στις επαγγελματικές σπουδές.

Καθημερινή εργαστηριακή εκπαίδευση
Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να γνωρίσεις την πρώτη ύλη, να μάθεις να αναγνωρίζεις την ποιότητα της, να διδαχθείς τεχνικές, να χρησιμοποιήσεις εξειδικευμένα εργαλεία και σκεύη. Φροντίζουμε για το υψηλό επίπεδο των εγκαταστάσεων, την διαθεσιμότητα των υλικών και των προμηθειών μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
Ζαχαροπλαστική Τέχνη | Αρτοποιητική Τέχνη | Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική | Αρχές Οικονομικής | Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός | Έλεγχος Εμπορευμάτων | Πρώτες Ύλες και Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής | Υγιεινή και Ασφάλεια | Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων | Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας (Haccp) | Διαιτητική | Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων –Επαγγέλματος | Αγγλικά | Γαλλικά | Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα | Πρακτική Άσκηση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

  •  Επιχειρήσεις Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
  •  Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
  •  Καταστήματα εστίασης
  •  Εταιρείες catering
  •  Επιχειρήσεις μεταφορών και αναψυχής (κρουαζιερόπλοια, yachts, αεροπλάνα κλπ.)
  •  Επιχειρήσεις παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής
  •  Προσωπική επιχείρηση (Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο)
  •  Συμβουλευτική εταιρεία τροφίμων (έρευνας & ανάπτυξης)
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας