IEK:
Πληροφορική

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα / Web Designer - Developer / Video Games)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ 360
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΑΤΡΑ
Φεβρουάριος 2019, Οκτώβριος 2019
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ένα επάγγελμα για να δουλεύεις με οποιονδήποτε πελάτη, από οπουδήποτε και να παρέχεις τις ολοένα και πιο περιζήτητες υπηρεσίες σου σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.
Τα τελευταία 15 χρόνια οι τεχνολογίες του internet εξελίχθηκαν τόσο πολύ ώστε, από τις πρώτες στατικές και απλού κειμένου ιστοσελίδες, φτάσαμε στην εποχή των δυναμικών διαδραστικών ιστοσελίδων και των κοινωνικών δικτύων. Ο χρήστης του διαδικτύου συμμετέχει πλέον ενεργά στο διαδικτυακό περιεχόμενο και ο ευρύτερος χώρος του διαδικτύου αποτελεί πολλές φορές το στέκι του για ενημέρωση και διασκέδαση ή ακόμα για διαχείριση υπηρεσιών.

Η Ειδικότητα
Η συγκεκριμένη ειδικότητα παρέχει τεχνογνωσία πάνω στο αχανές αντικείμενο των τεχνολογιών του διαδικτύου. Ο web designer / developer είναι ο επαγγελματίας πίσω από τις ιστοσελίδες ο οποίος, χρησιμοποιώντας τις ραγδαία μεταβαλλόμενες τεχνικές σχεδίασης και ανάπτυξης, αναλύει, σχεδιάζει, προγραμματίζει και δίνει ζωή στο περιεχόμενο που οι απλοί χρήστες βλέπουν στο internet. Το περιεχόμενο αυτό φυσικά δεν περιορίζεται απλώς σε κατάλληλα μορφοποιημένο κείμενο, αλλά επεκτείνεται και σε οπτικοακουστικό ή/και διαδραστικό υλικό το οποίο φιλοξενείται σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες επικοινωνίας. Ο σύγχρονος τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής παράγει βίνετο στο Youtube, αναπτύσσει εφαρμογές και παιχνίδια στα κοινωνικά δίκτυα, αναπτύσσει ιστοσελίδες οι οποίες προσαρμόζονται σε όλες τις συσκευές και τους προσανατολισμούς και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις e-Commerce.
Οι ειδικοί των τεχνολογιών του internet κερδίζουν συνεχώς έδαφος, τόσο στην απασχόληση όσο και στις απολαβές τους.

Μαθήματα
Η εκπαίδευση γίνεται με εκτεταμένη εργαστηριακή πρακτική άσκηση. Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει όλες οι ενότητες που επιτρέπουν συμμετοχή του επαγγελματία σε κάθε είδους εφαρμογή που αφορά το διαδίκτυο, προσαρμογή των εργασιών του σε νέες τεχνικές και τεχνολογίες αλλά και απασχόλησή του σε άλλες δραστηριότητες Πληροφορικής γενικότερα.

Τα μαθήματα που διδάσκονται κατά τη διάρκεια των δυο ετών φοίτησης είναι:
- Εισαγωγή στην Πληροφορική
- Αλγοριθμική & Δομές Δεδομένων - Γλώσσα Προγραμματισμού Pascal
- Αρχιτεκτονική Υπολογιστών
- Λειτουργικά Συστήματα
- Επικοινωνίες Δεδομένων
- Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
- Εργαλεία Ανάπτυξης Εφαρμογών Internet
- Βάσεις Δεδομένων
- Γλώσσα Προγραμματισμού C
- Ηλεκτρονική Επεξεργασία Εικόνας (Photoshop)
- Γλώσσα Προγραμματισμού (Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός C++)
- Γλώσσα Προγραμματισμού OpenGL
- Γλώσσα Προγραμματισμού PHP
- Εργαλεία Κατασκευής Παιχνιδιών (Unreal Editor, Half Life, Doom Editor)
- Εργαλεία Δημιουργίας Τρισδιάστατων Γραφικών (3DS MAX)
- Ανάπτυξη Διαδραστικών Παιχνιδιών σε Περιβάλλον Μικροσυσκευών και Η/Υ (C++, Java)
- Ολοκληρωμένα Εργαλεία Ανάπτυξης Ιστοχώρων
- Εργαλεία Επεξεργασίας Video
- Πολυμεσικά Εργαλεία Κατασκευής Παιχνιδιών (Flash)
- Εργαλεία Ανάπτυξης Εφαρμογών Internet

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματική Αποκατάσταση
Το internet όχι μόνο δεν θα σταματήσει να υπάρχει, αλλά ένα ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών μας λειτουργιών και διαδράσεων αρχίζει να λαμβάνει χώρα μέσα στην ταχύτητα της πληροφορίας, την αμεσότητα της ενημέρωσης και την ασφάλεια των συναλλαγών του διαδικτύου.
Το Web 2.0 επιταχύνει τα βήματά του και η μετάβαση προς το Web 3.0 βρίσκεται προ των πυλών. Νέες τεχνικές και τεχνολογίες για το internet προωθούνται καθημερινά και πολύ σύντομα το internet στην Ελλάδα θα αλλάξει πρόσωπο και πλήθος εταιρειών θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν στις αλλαγές. Το Web όμως δεν είναι μια απλή ιστοσελίδα στατική ή δυναμική αλλά και μια πλειάδα εφαρμογών για τα intranet των εταιριών. Ο επαγγελματίας του internet έχει θέση όπου είναι απαραίτητη η χρήση λογισμικού εφαρμογών, τεχνολογιών Internet (web developer – web design), system administration / database administration ή security administration, διαχείριση web site και γενικότερα η υποστήριξη λειτουργίας e–υπηρεσιών.

Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ κατευθύνονται σε επιλογές καριέρας σε εταιρίες Δημοσίου, σε ελεύθερο επάγγελμα – ατομική επιχείρηση ή σε θέσεις του ιδιωτικού τομέα, που ανήκουν κυρίως στις παρακάτω κατηγορίες:
- Internet service providers.
- Εταιρίες παροχής υπηρεσιών internet & intranet.
- Τηλεπικοινωνιών & κινητής τηλεφωνίας.
- Δημιουργικά γραφεία, διαφημιστικές εταιρείες.
- Site περιεχομένου (πληροφοριακά) και sites εμπορικά (πωλήσεων).
- Sites επικοινωνιακά (αλληλεπίδρασης με τους χρήστες).

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας